Migrant ascuns în peretele vagonului unui tren de persoane descoperit la Calafat

0
68

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit, luni după-amiaza, un migrant ascuns în peretele unui vagon al trenului de persoane care circulă pe relaţia Sofia – Budapesta, care intenţiona astfel să intre ilegal în România. Bărbatul, care nu avea nici un fel de documente asupra sa, a fost predat poliţiştilor bulgari pentru dispunerea măsurilor necesare.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, luni după-amiază, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat controlul specific în trenul de transport persoane care circulă pe ruta Sofia – Budapesta.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în peretele unuia dintre vagoane, într-un loc destinat aparaturii electrice, o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 45 de ani. Bărbatul în cauză nu vorbea limba română şi nici o limbă de circulaţie internaţională şi nu deţinea documente de identitate. Poliţiştii doljeni l-au predate colegilor bulgari pentru cercetări şi dispunerea măsurilor necesare.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei respective, iar conform protocolului de cooperare româno-bulgar, aceasta a fost preluată de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul Biroului de presă al STPF Dolj.