Craiovean salvat de pompieri

0
76

Un craiovean surprins de un incendiu izbucnit în apartamentul său, de la o cratiţă care luase foc pe aragaz, a fost salvat, luni, de pompierii chemaţi de vecini să stingă incendiul. Bărbatul a fost găsit leşinat, în pat, din cauza fumului dens care cuprinsese locuinţa, iar pompierii l-au scos şi l-au trimis cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost anunţaţi, luni după-amiază, prin numărul de urgenţă 112, de producerea unui incendiu într-un apartament de la etajul trei al unui imobil situat în municipiul Craiova, pe strada „Dr. Berceanu Ştefan”. Cel care a sunat pe 112 a spus că, cel mai probabil, în interiorul apartamentului nu se află nici o persoană. La faţa locului au fost trimise două autospeciale din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova.

La sosirea echipajelor de pompieri, s-a constatat că din locuinţă ieşea un fum dens. După efectuarea recunoaşterii, şeful gărzii de intervenţie a dispus întinderea scării culisabile şi pătrunderea prin balcon în apartament, deoarece uşa de la intrare era închisă. Numai că, în interior, cadrele ISU Dolj au descoperit o persoană inconştientă, întinsă în pat. Comandantul intervenţiei şi-a dat jos masca de oxigen şi a pus-o pe faţă bărbatului, acesta fiind preluat de ambulanţa SMURD chemată la faţa locului şi dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde a primit îngrijiri medicale, fiind acum în afara pericolului.

„În urma incendiului s-a degradat zugrăveala din apartament din cauza degajării de fum. Cauza probabilă a incendiului este o cratiţă uitată pe aragaz”, au precizat reprezentanţii ISU Dolj.