Traficanţii de pastile cu efecte psihoactive rămân în arestul IPJ Dolj

0
86

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ieri, ca nefondate, contestaţiile formulate de cei trei bărbaţi, membri ai unei grupări de traficanţi de droguri de risc şi mare risc, arestaţi vineri seara, de Tribunalul Dolj. Cei trei au fost reţinuţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova şi procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în cadrul căreia s-au făcut 12 percheziţii în Gorj, Vâlcea şi Bucureşti şi s-au confiscat peste 20.000 de pastile cu efecte psihoactive.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au decis, ieri, să respingă contestaţiile formulate de cei trei bărbaţi ajunşi în arestul IPJ Dolj la sfârşitul săptămânii trecute pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc: „Respinge contestaţiile formulate de contestatorii inculpaţi Ghinea Constantin, Bibaşcu Marian şi Dragu Marian împotriva încheierii nr 152/2015 pronunţată de Tribunalul Dolj, ca nefondate. în baza art. 275 alin 2 C.p.p. obligă fiecare contestator inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.06.2015”. În aceste condiţii, cei trei bărbaţi rămân în spatele gratiilor cel puţin până la expirarea celor 30 de zile.

Reamintim că joi, 4 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Vâlcea şi Gorj, au surprins în flagrant delict doi bărbaţi, de 40 şi 60 de ani, pe Constantin Ghinea şi Marian Bibaşcu, în timp ce încercau să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc şi 480 de comprimate de droguri de mare risc. Imediat după prinderea în flagrant a celor doi, în baza informaţiilor deţinute, oamenii legii au efectuat, simultan, 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Vâlcea şi a municipiului Bucureşti ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9.036 de  comprimate cu droguri de risc precum şi suma de 9.000 de lei şi 890 de euro. În plus, un alt bărbat, Marian Dragu, a fost ridicat în urma descinderilor, toţi trei fiind duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri, pe numele lor fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. În cursul zilei de vineri procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ghinea Constantin, Bibaşcu Marian şi Dragu Marian, care au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. În acelaşi dosar s-a cerut arestarea în lipsă şi a inculpatei Vasile Roxana Liliana, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc, instanţa anunţând că se pronunţă pe 17 iunie. Anchetatorii au stabilit în urma cercetărilor că „în perioada 2014-2015 membrii grupului infracţional organizat  au procurat ilegal  medicamente cu efecte psihoactive, de la depozite şi farmacii din Bucureşti şi din judeţele Gorj şi Vâlcea. Ulterior, drogurile de risc erau transportate şi comercializate  în Norvegia şi alte ţări din zona scandinavă”.