Sentinţă definitivă: Închisoare cu suspendare pentru agresorul poliţistului din Valea Roşie

0
113

Craioveanul de etnie romă care a bătut un poliţist în luna octombrie a anului trecut, în timpul unui scandal pe care l-a provocat după un chef în cartierul craiovean Valea Roşie, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 4 luni. Sentinţa a rămas definitivă săptămâna trecută, joi, 3 aprilie, la Curtea de Apel Craiova, după ce inculpatul şi-a retras apelul.

Sorin Cîrstînă, de 29 de ani, din Craiova, arestat pe 23 octombrie 2013, a fost trimis în judecată la începutul lunii noiembrie 2013 pentru ultraj la poliţist şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma unui scandal pe care l-a provocat după o petrecere.

Pe 22 octombrie 2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi prin 112, de mai mulţi locatari, că în cartierul Valea Roşie, în faţa Complexului Vechi, mai mulţi tineri tulbură ordinea şi liniştea publică. Era vorba despre o petrecere a unor persoane de etnie romă, care scoseseră mesele în stradă, se îmbătaseră şi se apucaseră la scandal. La faţa locului a fost dirijată o patrulă de ordine publică aflată în serviciu, însă poliţiştii ajunşi la faţa locului au chemat alţi colegi în ajutor, pentru că romii au devenit violenţi, refuzând să se potolească şi să se legitimeze. După ce au folosit sprayul iritant-lacrimogen ca să-i calmeze, oamenii legii au reuşit să-i încătuşeze pe Sorin Cîrstînă, de 29 de ani şi pe fratele său, Marius Cîrstînă, de 20 de ani, ambii fiind duşi la sediul secţiei pentru cercetări. Pentru că în timp ce oamenii legii încercau să-l încătuşeze Sorin Cîrstînă l-a lovit pe unul dintre ei, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de el pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta fiind reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 ore, iar a doua zi a fost arestat preventiv. Pe 7 noiembrie 2013 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Sorin Cîrstînă a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar pe 23 ianuarie 2014 judecătorii au pronunţat sentinţa, bărbatul fiind condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni, în aceeaşi zi fiind eliberat.

Culmea este că, tot el a fost cel care a atacat hotărârea Judecătoriei Craiova, declarând apel. Pe 21 februarie s-a înregistrat dosarul la Curtea de Apel Craiova, iar joi, 3 aprilie, inculpatul a decis să-şi retragă apelul, rămânând definitivă hotărârea pronunţat pe fond, de Judecătoria Craiova. “Ia act de retragerea apelului. Obligă apelantul la 350 lei cheltuieli judiciare statului, din care 300 lei onorariu avocat oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 03.04.2014”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova.