Mihăilă şi alţi opt complici, reţinuţi pentru că „fabricau” carduri în Craiova (VIDEO)

0
759

Poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni au făcut, luni seara, 19 percheziţii, majoritatea în Craiova, dar şi în Petroşani şi Aninoasa, judeţul Hunedoara, într-o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificare de carduri. Acţiunea a fost declanşată după ce trei dintre membrii grupului au fost prinşi în flagrant, cu aparatură de skimming ascunsă într-un troler. Aceştia intenţionau să plece către Franţa, în zona Bordeaux, pentru montarea aparaturii, după ce, săptămâna trecută, coordonatorul grupului, Marin Mihăilă, fost Sfeclan, fost Budianu, „testase” terenul. El a scăpat atunci, însă patru membri ai grupării pe care o conduce au fost arestaţi de autorităţile franceze pe baza informaţiilor primite de la anchetatorii craioveni. Nouă persoane au fost reţinute, ieri, în acest dosar, trei dintre ele, craiovenii Mihăilă, Eman Vătămăniţa şi Sorin Buruiană, fiind în prezent judecaţi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, alături de alţi 15 inculpaţi, tot pentru infracţiuni privind comerţul electronic. 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova împreună cu procurorii DIICOT Craiova, cu sprijinul poliţiştilor SCCO Gorj, SOS Craiova, „mascaţilor” de la IPJ Dolj şi al jandarmilor de la IJJ Dolj şi GJMb Craiova, cu suportul SIPI Dolj, au organizat, luni după-amiază, o acţiune de amploare vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în „fabricarea” de carduri pe baza informaţiilor copiate în mod fraudulos de la bancomate din Franţa, în mod special, dar şi din alte state ale Uniunii Europene şi chiar Coreea.

Acţiunea a fost demarată luni după-amiază, întrucât oamenii legii aveau informaţii că o parte dintre membrii grupării urmează să plece în Bordeaux (Franţa) încărcaţi cu aparatură de skimming. Şi informaţiile s-au confirmat. În zona Gării Craiova a fost prins George Savu, de 30 de ani, din Craiova, care avea la el un troler, la prima vedere plin cu haine. Oamenii legii au desfăcut însă geamantanul bucăţi şi au găsit aparatura de skimming pe care acesta o ascunsese în interior, în mâner fiind descoperită şi o cameră video performantă. Savu a fost reţinut şi dus la audieri împreună cu ceilalţi trei ocupanţi ai autoturismului, fiind demarate, simultan, percheziţii la membrii grupării, pe care oamenii legii îi aveau în atenţie de mai multă vreme. Asta deoarece coordonatorul reţelei, Marin Mihăilă, fost Sfeclan, fost Budianu, de 44 de ani, din Craiova, este o „cunoştinţă” mai veche de-a poliţiştilor de crimă organizată, fiind „săltat” în septembrie 2009 şi trimis în judecată în martie 2010 tot pentru infracţiuni vizând comerţul electronic. La momentul respectiv, tot la locuinţa lui a fost descoperit laboratorul unde se confecţionau cardurile.

Bărbatul folosea două locuinţe pentru activitatea infracţională, astfel că, luni seara, oamenii legii au descins atât la domiciliul său, de pe bulevardul „Carol”, cât şi la o altă casă, de pe strada „Teilor”, din Bariera Vâlcii, unde a fost descoperit „laboratorul” în care se falsificau cardurile pe baza datelor copiate fraudulos de la bancomatele din străinătate. Potrivit anchetatorilor, s-au găsit aici mulaje ale unor guri de bancomate, carduri falsificate, camere de luat vederi, aparat de inscripţionat cardurile, tot ceea ce le era necesar pentru activitatea infracţională. Ba, mai mult, craiovenii comercializau carduri bancare „produse” cu această aparatură, motiv pentru care au fost făcute patru descinderi şi în judeţul Hunedoara, la Petroşani şi Aninoasa.

Marin Mihăilă

În final, au fost ridicate şi duse, rând pe rând, la audieri, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, 12 persoane, pentru 9 dintre acestea procurorul de caz dispunând reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore. Este vorba despre Marin Mihăilă, Eman Vătămăniţa (35 de ani), Sorin Buruiană (55 de ani), toţi trei din Craiova şi inculpaţi în dosarul din 2010 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, George Savu (30 de ani), Năstasie Gancea (46 de ani), din Craiova, Monica Cîrneanu (26 de ani), din Craiova, Valeriu Chircă (32 de ani), din Craiova, jurist de profesie, Marinel Vasile (25 de ani), din Craiova, şi Dan Brescan (35 de ani), din Petroşani. Faţă de alte trei persoane s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Cu toţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces fără drept la un sistem informatic.

 

Potrivit anchetatorilor, alţi patru membri ai grupării au fost prinşi, la sfârşitul săptămânii trecute, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Franţa, în zona Parisului, în baza informaţiilor pe care poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni le-au furnizat autorităţilor judiciare franceze. Poliţiştii doljeni au aflat până şi hotelul în care s-au cazat cei patru craioveni, astfel că francezii i-au luat ca din „oală”, fiind prinşi cu aparatura ce urma să fie montată pe bancomate asupra lor. Este vorba despre Dragoş Rădoi (26 de ani), Nicolae Viezure (42 de ani), Constantin Ionel (47 de ani) şi Florin Ion, zis „Carate” (33 de ani), toţi din Craiova, arestaţi în Franţa în acest moment.

 

[wposflv src=’https://www.cvlpress.ro/wp-content/uploads/2013/04/falsificatori-de-carduri-pentru-presa_001.flv’ previewimage=”https://cvlpress.ro/wp-content/uploads/video-play-button-305×205.png” title=”” autoplay=0]