Craiova, sub amenințarea poleiului

0
39

Zăpada care a căzut în ultimele zile pe străzile din Craiova a fost și primul test pentru noua conducere a SC Salubritate. La acțiunea de deszăpezire au fost folosite aproape toate utilajele contractate, dar și două ATV-uri cu lamă cu care a fost îndepărtată zăpada de pe trotuare. Conducerea Salubrității susține că este pregătită să facă față și poleiului care s-ar putea forma în următoarele nopți.

 

Potrivit conducerii Salubrității, acțiunea de deszăpezire a început de cum s-a pornit ninsoarea în oraș. În cele trei zile, de vineri și până duminică, s-a acționat pe întreg teritoriul Craiovei, începând cu arterele orașului și continuând cu străzile secundare și trotuarele din zona centrală și din cartiere. Potrivit conducerii Salubrității, s-a intervenit inițial cu 58 de utilaje, iar de sâmbătă numărul acestora a fost redus treptat. „În prezent (n.r. – ieri) se acționează pe străzile Craiovei cu un număr de 41 de utilaje. În toată această perioadă, numărul muncitorilor necalificați aparținând SC Salubritate, SC Termo Craiova SRL, Companiei de Apă Oltenia, RAADFL și RAT Craiova care au participat la degajarea trotuarelor a fost, zilnic, de 98 de persoane”, se precizează într-un comunicat al Salubrității.

ATV-urile Elizei

Ninsorile au dat prilej noului director, Eliza Peța, să scoată pe teren și ultimele achiziții din dotare. Dacă până acum, trotuarele erau curățite la lopată de către muncitori, de această dată primul strat de zăpadă a fost îndepărtat cu forță mecanizată. Două ATV-uri cu lamă au putut fi văzute în acțiune pe trotuarele din zona centrală a orașului. Potrivit reprezentanților Salubrității, cele două utilaje au fost comandate la sfârșitul lunii ianuarie și au fost deja folosite la degajarea aleilor pietonale și esplanadelor din oraș. Primarul Lia Olguța Vasilescu, cea care a propus-o pe Eliza Peța – fosta secretară de la cabinetul său – a fost prima persoană care a lăudat inițiativa pe o rețea de socializare.

750 de tone de material antiderapant, pregătite pentru polei

Potrivit prognozelor meteorologice, Craiova va fi ocolită de ninsori în următoarele zile, însă temperaturile în timpul nopții vor scădea până la -12 grade Celsius. Conducerea Salubrității spune că s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea formării poleiului, având pregătite un stoc consistent de material antiderapant dar și utilajele și personalul necalificat necesare acestei intervenții. În total, cantitatea folosită începând de vineri și până ieri este de 584,5 tone de material antiderapant în amestec (sare și nisip) și 6,25 de tone de clorură de calciu. SC Salubritate Craiova SRL are pe stoc o cantitate de 739 tone de material antiderapant în amestec (sare și nisip) și 39 tone de clorură de calciu.