Au vrut să-i “fenteze” pe polițiștii de frontier de la PTF Calafat

0
53

Patru persoane care au vrut să “fenteze” vameșii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au fost prinse de oamenii legii încercând să se strecoare printre camioane, pentru a scăpa de controlul de frontieră. Cei patru migranți, trei afgani și un libanez, au fost returnați pe teritoriul Bulgariei pentru dispunerea măsurilor legale.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că, dintr-un autoturism marca BMW, aflat în coloana de pe sensul de intrare în ţară, a coborât o persoană de sex masculin care s-a îndreptat către zona de control a camioanelor, încercând să se strecoare printre acestea fără a efectua controlul de frontieră. Oamenii legii au intervenit imediat pentru reţinerea persoanei, iar la cercetări s-a constatat faptul că este un cetăţean libanez, în vârstă de 29 de ani. Acesta a declarat că s-a întâlnit în Bulgaria cu un german şi un libanez, ambii aflaţi în autoturismul din care el a coborât, aceştia urmând să-l ajute să ajungă în Germania.

O oră mai târziu, în acelaşi punct de frontieră,  poliţiştii de frontieră s-au confruntat cu un caz asemănător, atunci când dintr-un autoturism marca Honda aflat în coloana de pe sensul de intrare în ţară au coborât trei persoane care se îndreptau către zona de control a camioanelor, încercând să se strecoare printre acestea. În urma cercetărilor s-a stabilit ca cei trei sunt cetăţeni afgani şi au declarat că au plecat la începutul lunii februarie din ţara de origine, au ajuns în Bulgaria, unde cu ajutorul a doi cetăţeni slovaci, din al căror autoturism au coborât, voiau să ajungă în Germania.

“În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tuturor persoanelor implicate, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj.