Accident mortal provocat de şofer fugar

0
92

Un tânăr de 29 de ani din comuna doljeană Dioşti a decedat în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ieşirea din Dăbuleni spre Corabia, provocat de un şofer care a părăsit locul faptei. Tânărul fost găsit rănit grav, abandonat pe marginea drumului, iar poliţiştii, au reuşit, sâmbătă, să dea de urma şoferului vinovat, un bărbat de 29 de ani din Dăbuleni, care a declarat că nu şi-a dat seama că a lovit pe cineva şi de aceea nu a oprit. Autorul este acum cercetat în libertate pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Poliţiştii din Dăbuleni au fost anunţaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.30, prin SNUAU 112, că, pe DN54 A, la ieşirea din oraşul Dăbuleni, către Corabia, pe partea carosabilă este căzut un bărbat, ce pare a fi victima unui accident rutier. La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţişti dar şi o ambulanţă care l-a transportat pe bărbatla Spitalulorăşenesc Dăbuleni, unde, din nefericire, a decedat, iar în urma examinării s-a stabilit că acesta prezenta mai multe leziuni ce puteau fi produse în urma unui accident de circulaţie. La nivelul Poliţiei Dăbuleni a fost constituit un colectiv de cercetare, în urma verificărilor stabilindu-se identitatea victimei, respectiv Viorel Teodorescu, de 29 de ani, din comuna Dioşti, judeţul Dolj.

În urma investigaţiilor desfăşurate, în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii au reuşit să dea de urma autorul accidentului. Acesta este Valentin Preduş, de 29 de ani, din oraşul Dăbuleni, care conducea un Opel Frontera înmatriculat în Bulgaria în momentul producerii evenimentului. Ridicat şi dus la sediul Poliţiei, bărbatul le-a declarat oamenilor legii în timpul audierilor că îl sunaseră nişte prieteni care rămăseseră în pană pe drumul ce leagă Dăbuleni de Corabia, a plecat să-i ajute şi nu şi-a dat seama că a lovit pe cineva. Tânărul s-a ales cu dosar penal şi este acum cercetat în libertate pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. În momentul identificării acesta nu era băut.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare, dosarul fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Procurorul a dispus prin ordonanţă continuarea urmăririi penale faţă de suspect, însă în stare de libertate”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.