Silviu Lung a părăsit ieri după-amiază Spitalul Judeţean

0
72
Silviu Lung

După accidentul suferit miercuri seara, Silviu Lung a părăsit Spitalul Judeţean de Urgenţă ieri după-amiază, fără a avea acordul medicilor. „Silviu Lung nu a fost externat, nu a primit aviz medical, dar a părăsit spitalul. Nici nu pot să spun că a fugit, fiindcă nu alerga nici pe teren, fiind portar, dar cert este că a fost dorinţa sa să nu mai rămână internat. Probabil că a făcut acest lucru pentru a nu mai fi hărţuit de presă” a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Cristina Geormăneanu. Lui Lung i s-a aplicat o sutură la plaga frontală, fiind  conştient, stabil, avea o evoluţie favorabilă, dar medicii doreau să-l mai ţină sub supraveghere cel puţin până astăzi. Fostul portar era marcat de cele întâmplate şi se interesa permanent de starea celorlalţi răniţi în accident. Pe de altă parte, tânărul de 15 ani este în continuare la chirurgie pediatrică, are mai multe fracturi, dar este stabil, conştient şi va fi externat în curând. În schimb, tânăra de 17 ani este internată la neurochirurgie, starea sa este destul de gravă, având un hematom subdural, va rămâne în spital, este sedată şi ventilată, iar în funcţie de evoluţia sa se va decide dacă este nevoie de intervenţie chirurgicală.

Urmează să se afle viteza cu care circula Lung

Accidentul s-a produs pe DN 65, Calafat – Craiova, între două localităţi, la ieşirea dintr-o curbă uşor ascendentă, maşina lui Silviu Lung depăşind linia continuă şi intrând frontal într-un Renault Clio. Vizibilitatea era extrem de redusă, atât prin prisma curbei, dar mai ales din cauza ceţii. Silviu Lung pretinde că nu avea mai mult de 60 de km la oră în momentul impactului. „Eram într-o curbă, era ceaţă densă şi am văzut în ultimul moment cealaltă maşină. Am încercat să fac dreapta, dar ne-am ciocnit. Nu aveam mai mult de 60 la oră”. Un martor al accidentului, aflat în spatele maşinii lui Lung, pretinde însă că Silviu Lung conducea cu o viteză mai mare de 90 de km la oră. Viteza din momentul accidentului se va stabili în urma unei expertize tehnice, care durează de obicei 2 săptămâni.

Funeraliile au loc sâmbătă

Primăria comunei Moţăţei a acordat un prim ajutor de 500 de lei familiei celui decedat. Niciunul dintre soţi nu avea loc de muncă, iar cei doi copii făceau naveta la Craiova pentru a merge la şcoală. De funeraliile care vor avea loc sâmbătă se va ocupa fratele victimei, consilier local în Moţăţei, dar şi familia Lung s-a oferit să suporte cheltuielile de înmormântare. În urmă cu o lună şi trei săptămâni, familia Lung a mai trecut printr-un moment dificil, în urma decesului mamei lui Silviu Lung.