Blocadă israeliană în Polivalentă

0
82

Echipa de baschet Universitatea Craiova a pierdut primul meci acasă în Liga Balcanică, în faţa campioanei ultimelor două ediţii, Galil Gilboa

Craiova a încheiat anul 2013 frumos, cu un succes contra campioanei României, Asesoft Ploieşti, dar a deschis 2014 cu primul eşec acasă în Liga Balcanică, împotriva dublei câştigătoare a competiţiei, Galil Gilboa. Israelienii au început în forţă, dominând lupta sub panou şi având un procentaj de sută la sută la aruncări până la 17-9. Jackson, mai înalt şi mai activ decât Popescu, a impus ritmul, iar Sims n-a ratat nimic, oaspeţii impresionând printr-un cvintet echilibrat şi omogen. Impulsionată de fani, „Legiunea” s-a trezit şi avea să câştige primul sfert, singurul pe care avea să şi-l adjudece. Primele puncte au venit din triţele lui Seals (2) şi Kovac, iar apoi alb-albaştrii s-au desprins printr-un 20-5, oferind senzaţia că pot domina un adversar mai bine cotat. În startul parţialului secund tabela dădea speranţe suporterilor, 29-22, numai că israelienii au avut un run de 15-0, care le-a adus un avantaj decisiv. Seals a acumulat prea repede 3 greşeli personale, Maric nu a intrat bine în joc, iar Bureau a fost mai precaut în acţiunile personale după ce a fost blocat de câte ori sub panou. După pauză, a debutat la Craiova şi uriaşul James „Shaq” Tyler, spre deliciul fanilor. A început ezitant, dar apoi a pus două mingi în plasa adversă, reuşind şi tot atâtea blocaje. Totuşi, colosul american nu s-a integrat încă, dovedindu-se şi destul de lent în anumite faze, mai ales în condiţiile unei apărări agresive, cu dublaj permanent, încercată de băieţii lui Nisic. În partea secundă l-am revăzut pe Bogdan Popescu din restul sezonului, bătăios şi eficace sub panoul advers, dar parcă restul coechipierilor nu au mai avut încrederea că pot reveni pentru un final palpitant. „N-a funcţionat nici atacul şi nici contraatacul la parametri normal” a explicat după meci Milan Nisic. „Cred că ne-a lipsit forma de joc, pauza de Sărbători ne-a scos din ritm” a spus şi Bogdan Popescu, iar Marius Toma a declarat că un rezultat bun se putea obţine dacă avantajul din sfertul secund era gestionat mai bine. Pentru „Legiunea Gemina” urmează restanţa din Liga Naţională, de la Mediaş, mâine, de la ora 17.15, iar pe 14 ianuarie este programat un nou meci din BIBL în Sala Polivalentă, contra liderului competiţiei, KK Kumanovo.

 

SCM Universitatea Craiova – Galil Gilboa 70-80 (25-22, 13-21, 19-20, 13-17)

Sala Polivalentă, spectatori: 3.500.

Craiova: Sokk (10), Seals (13), Kovac (9), Bureau (12), Popescu (13). Au intrat: Maric (2), Hallik (3), Căpuşan (4), Tyler (4). Antrenor: Milan Nisic.

Galil Gilboa: Sims (25), Younger (5), Robinson (22), Tishman (3), Jackson (12). Au intrat: Boynton (4), Simchon (4), Douglass (3), Kazarnovski (2), Reuven. Antrenor: Sharon Drucker.

Arbitri: Vladimir Tsekov, Borislav Peltekov, Ventsislav Velikov (toţi din Bulgaria).

 

Clasament

1. KK Kumanovo       14        6          2

2. Galil Gilboa 12        5          2

3. Sigal Priştina           12        5          2

4. Kozuv Gevgelija     12        4          4

5. Levski Sofia            11        4          3

6. SCM U Craiova      11        3          5

7. Balkan Botevgrad   9          3          3

8. KB Peja                   9          2          5

9. Teodo Tivat 9          1          7