Ion Pavel Surdu şi „Charlie” arestaţi pentru încălcarea obligaţiilor controlului judiciar

0
397

Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, trimis în judecată pentru scandalul de la începutul lunii iulie, când a tras cu pistolul către doi craioveni, la terasele din centrul vechi al Craiovei, a ajuns, miercuri seară, în arestul IPJ Dolj. Procurorii au cerut instanţei de judecată arestarea lui Surdu întrucât acesta a încălcat obligaţiile stabilite prin măsura controlului judiciar. Mai mult decât atât, partenerul său de dosar Marian Irinel Coandă zis Charlie, a fost şi el arestat, tot pentru încălcarea obligaţiilor impuse prin controlul judiciar, asta după ce s-a stabilit că a tras cu arma la scandalul din noiembrie, de la ON OFF, deşi el nu avea voie să poarte armă sau să intre în baruri.

puscarieReprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, miercuri, 7 decembrie a.c., seara, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au introdus în arestul IPJ Dolj pe Ion Pavel Surdu, de 34 de ani, din Craiova. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au sesizat instanţa de judecată cu privire la faptul că tânărul a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile stabilite într-un dosar penal în care este judecat sub control judiciar, respectiv obligaţia de a nu comunica, direct sau indirect, cu una dintre persoanele menţionate în încheierea de şedinţă a instanţei. Judecătoria Craiova a admis cererea, Surdu a făcut contestaţie, însă miercuri Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia. Alături de el, în arest, este şi Marian Irinel Coandă zis Charlie, judecat în acelaşi dosar, pentru împuşcăturile din 2 iulie a.c. din centrul vechi al Craiovei. Charlie a încălcat obligaţia de a nu purta arme impusă tot prin măsura controlului judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că acesta a tras cu pistolul în timpul scandalului de la începutul lunii noiembrie, de la barul ON OFF.

Reamintim că, pe 21 octombrie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu într-un dosar vizând infracţiuni de lovire şi alte violenţe, tulburarea liniştii şi ordinii publice, uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor  şi port şi folosire de obiecte periculoase. Cu toţii sunt acuzaţi că au provocat un scandal, la barul Pallets, din centrul vechi al Craiovei, pe 2 iulie a.c., dimineaţa, în jurul orei 4.00, în timpul căruia doi craioveni au fost împuşcaţi, leziunile suferite necesitând 12-14 zile de îngrijiri medicale.