Ofiţerii anticorupţie doljeni sărbătoresc Ziua Internaţională Anticorupţie

0
345

Cu rezultate deosebite înregistrate pe parcursul acestui an, atât pe linia prevenirii, cât şi pe cea a combaterii corupţiei, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj sărbătoresc, astăzi, Ziua Internaţională Anticorupţie.

dgaConvenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit, în urmă cu 13 ani, data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie. Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Direcţia Generală Anticorupţie promovează, prin activitatea pe care o desfăşoară, obiectivitatea, realitatea, legalitatea şi deplina responsabilitate în acţiunile sale. Acţiunile Direcţiei Generale Anticorupţie au un caracter ofensiv, de anticipare şi identificare a vulnerabilităţilor şi factorilor de risc care favorizează comiterea faptelor de corupţie, urmărind îndepărtarea acestora, iar prin activitatea sa permanentă promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu cât şi pentru cel al M.A.I. încercând astfel să transpună în practică motto-ul acestei structuri, „Integritate pentru credibilitate”.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj doreşte atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel, colaborarea cu angajaţii structurilor M.A.I., precum şi cu reprezentanţi ai altor structuri, ONG-uri din zona de responsabilitate. De altfel, de la începutul acestui an, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au fost formulate peste 10 denunţuri ale unor poliţişti care au refuzat mită, dar şi destule denunţuri cu privire la infracţiuni de corupţie, concretizate ulterior în dosare penale. În vederea realizării unei comunicări eficiente, Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj pune la dispoziţie Registrul de Petiţii şi Sugestii, însă pot fi făcute sesizări şi prin intermediul liniei telefonice gratuite TELVERDE 0800.806.806, prin e-mail la adresa petitii.dga@mai.gov.ro  sau la numărul de telefon-fax 0251.553.951 aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj,  precum şi  la adresa de e-mail dolj.dga@mai.gov.ro.