Sesiune de informare a studenţilor privind Regio

0
199

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a organizat ieri, la Casa Universitarilor, Sesiunea de informare a studenţilor/masteranzilor din centrul universitar Craiova privind RegioProgramul Operaţional Regional.

Întâlnirea a făcut parte din Planul de Acţiuni 2011 pentru implementarea Planului de comunicare pentru POR 2007 – 2013 şi a avut ca scop informarea tinerilor cu privire la beneficiile pe care le aduc proiectele finanţate prin Regio în Regiunea Sud-Vest Oltenia, contribuţia programului la dezvoltarea comunităţii din această regiune precum şi informaţii utile despre program din perspectiva viitoarei cariere a tinerilor. La întâlnire au participat în jur de 40 de studenţi, iar agenda evenimentului a cuprins prezentarea programului şi a rezultatelor acestuia.

Sesiuni de informare a studenţilor/masteranzilor privind Regio au mai avut loc şi la Iaşi, Cluj şi Bucureşti. Acestea îşi propun să aducă în atenţia tinerilor sprijinul, implicarea şi contribuţia Uniunii Europene la dezvoltarea echilibrată a regiunilor României, stadiul implementării programului Regio, inclusiv a proiectelor, precum şi valoarea adăugată pe care acestea o aduc în regiunile în care se implementează.