Biciclist accidentat grav şi abandonat în drum

0
296

Poliţiştii doljeni sunt în alertă şi caută un autoturism Cielo de culoare albă, al cărui şofer a accidentat grav, miercuri seara, un biciclist şi a dispărut de la locul faptei fără să-l intereseze soarta victimei. Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde este internat la Clinica de Ortopedie, întrucât a suferit mai multe fracturi la piciorul stâng şi are umărul stâng dislocat. De pe patul de spital, victima spune că îşi doreşte să se facă bine şi să fie prins cel care l-a nenorocit.

Ştefan Urlan

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri seara, în jurul orei 18.30, Ştefan Urlan, de 38 de ani, din comuna Goieşti, în timp ce circula pe bicicletă, pe DN 6B, în localitate, dinspre Goieşti către Craiova, a fost lovit, din spate, de un autovehicul al cărui conducător auto a părăsit locul faptei imediat după impact. Victima a fost observată de localnici, care au chemat ambulanţa, bărbatul fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Aici medicii i-au acordat îngrijiri medicale şi au stabilit că bărbatul avea piciorul stâng fracturat şi umărul stâng dislocat, astfel că a fost internat la Clinica de Ortopedie a unităţii medicale. De pe patul de spital, bărbatul nu-şi explică cum a ajuns în această stare, pentru că bicicleta era semnalizată corespunzător şi, cum a fost lovit din spate, nu poate oferi indicii legate de autor.

“Am simţit doar o izbitură şi cum m-a aruncat zece metri în faţă. Nu mai ştiu nimic, cred că am leşinat imediat şi m-am trezit la spital. Nu este posibil aşa ceva, să loveşti un om şi să pleci mai departe. Din păcate nu mai suntem în siguranţă pe stradă. Eu eram pe bicicletă, care era dotată cu far, aşa că sunt convins că cel care m-a lovit m-a observat. Acum nu vreau decât să mă fac bine, iar conducătorul auto care m-a abandonat să fie prins“, a spus Ştefan Urlan.

Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj au ajuns şi ei la locul accidentului, în urma cercetărilor efectuate stabilind că autorul accidentului conducea un autoturism de culoare albă, cel mai probabil marca Daewoo Cielo şi s-a îndreptat către Craiova. “La nivelul Serviciului Rutier s-a constituit un colectiv de poliţişti care acţionează pentru identificarea autoturismului şi a conducătorului acestuia, până în prezent fiind format un cerc de persoane despre care există indicii că ar fi comis accidentul. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, ne-a declarat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.