Clinica de Neurologie II a fost modernizată

0
71

Clinica de Neurologie II a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova a fost reabilitată cu bani de la bugetul local, lucrările fiind recepționate ieri. Reprezentanții municipalității au promis că investițiile în spitalele craiovene vor continua și în anul viitor.

Saloanele și coridoarele au fost reparate și igienizate, potrivit conducerii spitalului, iar instalația electrică a fost înlocuită în totalitate. De asemenea, saloanele au fost dotate cu paturi noi și televizoare. „Această investiție este extrem de importantă, atât pentru personalul care lucrează aici, care trebuie să muncească într-un mediu cât mai plăcut și să vină cu drag în secție, dar și pentru pacienții noștri care sunt tratați acum în condiții civilizate”, a menționat Valerica Tudorică, șef Secție Neurologie II.

Saloanele au fost dotate cu instalații de climatizare

În secția reabilitată, au fost montate și instalații de climatizare, care au înlocuit aparatele de aer condiționat de care se plângeau pacienții vârstnici. „În momentul în care venea aerul rece din instalațiile de aer condiționat, foarte mulți refuzau chiar și pe perioada zilelor toride de vară să dea drumul la aer condiționat. Sunt de obicei pacienți reumatici care nu aveau un confort așa cum trebuie. Acum, fiind instalație de climă automată această problemă a dispărut. Saloanele sunt curate, lenjeriile sunt curate, sunt condiții bune pentru pacienții noștri. În afara confortului, a condițiilor hoteliere, avem și dotarea umană, medici pregătiți, medici primari, doctori în științe medicale care-și fac datoria. În plus și din punct de vedere al dotării în ce privește aparatura: în acest spital se fac examene doppler, examen tomografic prin contractul pe care îl avem cu Prima Medical. Oferim pacienților noștri tot ce au nevoie pentru a fi diagnosticați corect, la timp și tratați așa cum trebuie”, a mai spus Valerica Tudorică, șef Secție Neurologie II.

Primarul Craiovei: ”Lucrările nu se vor opri aici!”

Reprezentanții Primăriei Craiova au promis că toate spitalele aflate în subordinea municipalității vor primi finanțare și în anul 2019. „Ne-am obișnuit cu lucrurile bune. Iată că este pentru a doua oară în acest an când ne aflăm în acest spital. În vară am vizitat o altă secție reabilitată. Vreau să felicit managerul acestei unități spitalicești, dar și întreg colectivul, ei sunt cei care au susținut în permanență inițiativa pentru reabilitarea secției. La Spitalul de Neuropsihiatrie reabilitările sunt făcute în termen, iar acum deja discutăm despre perspectiva realizării de clădiri noi, de secții noi. Lucrările nu se vor opri aici”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.