,,Colegii Centenare la ceas aniversar”

0
181

Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova a participat, în zilele de 5 şi 6 octombrie 2018, la manifestările care au marcat împlinirea unui veac de la încheierea Primului Război Mondial și de când orașul Iași a fost, vreme de doi ani, capitală de război precum şi un veac de la desăvârșirea statului național unitar român.

Manifestările, sub genericul ,,Colegii Centenare la ceas aniversar”, au fost organizate de Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași şi au oferit participanților oportunitatea de a exprima, prin comunicări științifice, analize pertinente asupra devenirii propriilor lor școli, instituții emblematice de învățământ și cultură, de a reflecta asupra importanței educației continue în acord cu tendințele europene iar acestea se vor constitui volumul intitulat ,,Colegii Centenare la ceas aniversar – Viaţa şcolii în vreme de război şi lupta pentru unitatea naţională. Istorie – Memorie – Renaştere” care va reprezenta, în premieră națională, o sinteză de Istorie a Învățământului Preuniversitar Românesc.

Profesorul Zamfirică Petrescu, directorul adjunct al Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova a prezentat lucrarea ,, Liceul Militar „D. A. Sturdza” Craiova – un nou drum într-o Românie Mare” iar eleva Bianca Gabriela Antofie a susţinut eseul „Amilcar C. Săndulescu – „Fiul Eroului Necunoscut”.

Proiectul a prilejuit reuniunea la Iași a membrilor Alianței Colegiilor Centenare din România, asociație care ființează sub înaltul patronaj al Casei Regale a României, ocazie cu care Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova a primit din partea Primăriei Municipiului Iaşi diploma şi placheta jubiliare.