Pa-pa Acka!

0
609

Fundaşul ivorian al Universităţii Craiova se va opera de menisc şi nu va mai juca anul acesta

Problemele din defensiva Universităţii Craiova continuă. După ce Silviu Izvoranu a fost operat la rinichi şi va absenta până la sfârşitul acestui an, ivorianul Stephane Acka va fi supus unei artroscopii, după ce meniscul de la piciorul stâng a cedat în primele minute ale partidei de la Cluj, cu CFR. Acka a efectuat un RMN în Italia, ţara sa de rezidenţă, în urma căruia s-a constatat că ar avea nevoie de o operaţie de menisc. Fundaşul de 25 de ani a mai avut probleme pe parcursul acestui sezon, el fiind înlocuit şi la pauza meciului cu FC Voluntari, după care a lipsit câteva săptămâni. Acka este al treilea jucător al Craiovei care se oprezează de menisc anul acesta, după Andrei Dumitraş şi Henrique Madson, însă cei doi au programat intervenţiile chirigicale aşa încât să absenteze în pauza competiţională de vară. Pentru postul de fundaş central, Săndoi are acum variantele Popov, Iliev şi Kay, dar şi Dumitraş ar putea fi luat în calcul în caz de forţă majoră.  Acka se va opera şi imediat va începe recuperarea, probabil tot la kinetoterapeutul Alin Burileanu, la clinica Prokinetic, unde au efectuat recuprarea şi coechipierii săi Dumitraş şi Madson.

Ivan, nici la naţională, nici la Govora

Atacantul Craiovei, Andrei Ivan, nu a mai dat curs convocării la naţionala de tineret pentru meciul din preliminariile Euro 2017 contra Luxemburgului, deoarece acuză o accidentare. Din cauza acesteia, vârful de 18 ani nu a fost inclus nici în lotul deplasat de Emil Săndoi la Govora, pentru un stagiu de pregătire de 4 zile. Din lot nu face parte nici Hristo Zlatinski, aflat la lotul naţionalei Bulgariei pentru meciurile din preliminariile Euro 2016.

Universitatea are 3 integralişti în tur

Universitatea stă cel mai bine la capitolul omogenitate în Liga 1, fiind singura formaţie cu trei integralişti pe parcursul primei părţi a campionatului. Cristian Bălgrădean, Bogdan Vătăjelu şi Alexandru Mateiu sunt jucătorii Ştiinţei care au evoluat în toate cele 1170 de minute din tur. Iată lista integraliştilor din din tur: Bălgrădean, Vătăjelu şi Mateiu (Universitatea Craiova), Balauru (FC Voluntari), Giurgiu (Concordia), Fernandes (Pandurii), Mitrea şi Filip (Viitorul), Cerniauskas şi Mevlja (Dinamo), Toşca (FCSB), Larie (CFR Cluj), Petrucci (CFR Cluj), Pecanha (Petrolul) şi Dan Popescu (Poli Timişoara). Totodată, într-o ierarhie a celor mai puţini fotbalişti utilizaţi, Universitatea este pe locul 2 (21 jucători), doar CSMS Iaşi folosind mai puţini jucători (20)