Prim–ministrul Ludovic Orban, întâlnire cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba

0
261

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut ieri o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, aflat în vizită la București.

Premierul Ludovic Orban a exprimat așteptarea ca autoritățile ucrainene să acorde atenția cuvenită protejării și promovării drepturilor identitare ale persoanelor aparținând minorității române din Ucraina.

Totodată, Prim-ministrul român a transmis un mesaj de susținere pentru parcursul democratic și aspirațiile de integrare europeană și euro-atlantică ale Ucrainei, precum și pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului vecin.

Cei doi oficiali au abordat și tematica cooperării economice, fiind discutate perspectivele organizării unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare economică, industrială și tehnico-științifică, precum și modalitățile de extindere a proiectelor de conectivitate între cele două state, cu accent pe extinderea rețelei de puncte de trecere a frontierei.

La rândul său, ministrul Dmytro Kuleba a exprimat mulțumiri pentru susținerea acordată de România, inclusiv în contextul pandemiei de coronavirus, și a subliniat disponibilitatea Ucrainei de a se implica activ în soluționarea problemelor de pe agenda bilaterală, precum și pentru avansarea cooperării dintre cele două țări.