Francezul care a împuşcat în cap un doljean, trimis în judecată şi menţinut după gratii

0
92

Cetăţeanul francez de 48 de ani acuzat de tentativă de omor, după ce a împuşcat un doljean în cap, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalului Dolj, unde este analizat de judecătorul de cameră preliminară, iar instanţa l-a menţinut, joi, pe inculpat, în arest preventiv. Francezul, venit în vizită la „iubita sa”, pe care o cunoscuse ca prostituată în Paris, a împuşcat, la începutul lunii aprilie, un tânăr de 22 de ani, amic de-al femeii, pe marginea drumului, în satul Gura Văii, comuna Podari.

tribunalReamintim că Samuel David Parra, în vârstă de 48 de ani, din Paris, a venit în România pe 6 aprilie a.c., în comuna Bârca, la domiciliul Doinei A., cu care a mers la Segarcea, unde a achitat o datorie, apoi au revenit la locuinţa din Bârca, unde îi aşteptau Ulis Ghiusi Ioniţă, de 22 de ani, şi Daniel Andrei, acesta din urmă recomandându-se a fi soţul Doinei, iar celălalt o cunoştinţă. Între francez şi cei prezenţi s-au iscat o serie de discuţii legate atât de relaţiile fiecăruia cu Doina, cât şi de faptul că francezul ar fi oprit din banii pe care femeia îi câştiga în Paris din activitatea practicată. Văzând că discuţiile se aprind, Parra a completat două file CEC, în valoare de 20.000 euro fiecare, pe numele presupusului soţ şi pe cel al cumnatei Doinei. Le-a declarat, ulterior, anchetatorilor, că a înţeles că doljenii vor să-l lase fără bani, însă a completat CEC-urile ştiind că banii nu pot fi încasaţi de la nici o bancă din România. Au venit în Craiova, însă băncile erau închise aşa că, după ora 23.00, au pornit înapoi spre Bârca. Pe drum, pe DJ 561, pe raza satului Gura Văii, comuna Podari, francezul a oprit autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului, şi le-a spus însoţitorilor săi că doreşte să-şi facă nevoile. A coborât din maşină împreună cu Andrei Daniel şi Ioniţă Ulis Ghiusi, dar înainte să coboare, fără ca nimeni să-l observe, şi-a pus la centură un pistol pe care îl ţinea în autoturism.

A îngropat pistolul

puscarieLa întoarcerea către maşină, francezul a scos pistolul şi l-a îndreptat către Ioniţă Ulis Ghiusi, care era chiar în faţa sa şi a tras un foc în direcţia acestuia, împuşcându-l în cap, în zona occipitală. A vrut să-l împuşte şi pe Andrei Daniel, dar potrivit declaraţiei sale, pistolul s-a blocat. Doljenii au urcat rănitul în maşină şi au plecat spre spital, iar francezul a rămas la faţa locului şi s-a ascuns în zona verde din laterala drumului, unde a fost găsit a doua zi, vineri, 7 aprilie a.c., în jurul prânzului, de poliţişti. Francezul a îngropat pistolul lângă un copac, oamenii legii reuşind destul de greu să-l descopere. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, pe 8 aprilie a.c., a fost arestat preventiv, de atunci fiind în spatele gratiilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe cetăţeanul francez, dosarul înregistrându-se la Tribunalul Dolj, unde este acum analizat de judecătorul de cameră preliminară. Joi, 7 septembrie a.c., judecătorii craioveni au menţinut măsura arestării preventive faţă de inculpat: „menţine arestarea preventivă a inculpatului PARRA SAMUEL DAVID. În baza art.275 alin.6 C.pr.pen onorariul apărătorului din oficiu rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, de la 07 septembrie 2017”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.