Liga Europa: Astă-seară (ora 19.30), Leipzig – Universitatea Craiova

0
185

Ultimele informații de la Leipzig, acolo unde se află colegul nostru, Cosmin Staicu. Red Bull Arena, din Leipzig, găzduiește astă-seară partida dintre RB Leipzig și Universitatea Craiova, contând pentru turul III preliminar al Ligii Europa. Site-ul ”Leipziger Volkszeitung” acordă un spațiu generos pregătirilor echipei antrenate de Ralf Rangnick (60 de ani), cu foarte puține referiri la echipa din Bănie, amintindu-se, între altele, faptul că, în ediția trecută a competiției, a fost eliminată de AC Milan (0-1; 0-2). Se pomenește numele antrenorului Davis Mangia și al căpitanului de echipă, Alexandru Mitriță, considerat cel mai scump jucător al Craiovei. Nu se afișează un optimism deșănțat, se păstrează prudența și, așa cum este anunțată echipa de site-ul menționat, și antrenorul german are unele probleme, de omogenizare, în principal, prin absența prelungită, din cauza vacanței, a jucătorilor internaționali participanți la turneul final al CM 2018, pe care nu îi va folosi. „Vom aborda jocul cu intenția de a decide soarta calificării din partida tur, chiar dacă oaspeții vor încerca să evite acest lucru. Mi-aș dori un rezultat apropiat de cel contra suedezilor de la Hacken. Vom avea în față un adversar mai bine pregătit tehnic. O echipă bine cotată, care joacă frecvent în sistemul 3-4-3”, a declarat antrenorul principal Ralf Rangnick, în presa locală. Se așteaptă ca, la ora meciului, temperatura aerului să fie de 30 de grade Celsius, dar în condiții similare, gazdele au susținut și partida cu suedezii de la Hacken, când au fost necesare pauze de hidratare.

Iată echipa lui RB Leipzig, anunțată de site-ul „Leipziger Volkszeitung”:

Gulacsi – Klostermann, Konate, Orban (c.), Saracchi – Kampl, Ilsanker, Demme – Cunha, Augustin, Bruma. Adică, nici suedezul Emil Forsberg, nici danezul Paulsen, nici Timo Weber, starurile echipei, nu figurează ca titulari, și, cu siguranță, nu vor fi nici pe banca rezervelor. Atacul este alcătuit din jucători foarte tineri, brazilianul Cunha (19 de ani), adus în vară de la FC Sion, francezul Jean Augustin (19 ani) și portughezul Armido Bruma (23 de ani). Foarte periculos pe faza de construcție și atac este Lucas Klostermann (22 de ani), vice-campion olimpic, un fundaș cu calități tehnice deosebite. Dayot Upamecano nu a fost prezent la antrenamentul final de ieri, iar Konrad Laimer și Nordi Mukiele s-au antrenat fără a conta, însă, pentru partida de astă-seară pentru antrenorul echipei.

Echipa Craiovei, anunțată deja și în ediția print a cotidianului nostru, este următoarea: Pigliacelli – Kelic, Gardoș, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Cicâldău, Bancu – Burlacu, Mitriță.

Partida va fi arbitrată de o brigadă poloneză, cu Pawel Gil la centru, și va fi transmisă pe TVR 1.