Ford sărbătorește producția exemplarului Mustang cu numărul 10 milioane

0
153

Ford a sărbătorit ieri producția exemplarului Mustang cu numărul 10 milioane. Mustang este cea mai vândută mașină sport din America în ultimii 50 de ani, performanță atinsă și în Europa în ultimii trei ani consecutivi.

Mașina care a bifat această bornă este un Ford Mustang GT Convertible V8 cu transmisie manuală cu șase trepte care dezvoltă 450 de cai putere și este vopsit în nuanța Wimbledon White. Echipată cu cele mai noi sisteme de asistență a șoferului, mașina a fost construită la uzina din Flat Rock, Michigan. Primul Mustang produs vreodată în serie, care a purtat numărul de șasiu 001 și a fost asamblat în 1964, avea aceeași culoare și beneficia de un motor V8 de 164 CP cuplat cu o transmisie manuală cu trei trepte.

“Mustang reprezintă sufletul și inima acestei companii, fiind un model reprezentativ la nivel mondial”, spune Jim Farley, președinte Global Markets în cadrul Ford Motor Company. “Atunci când văd un Mustang pe stradă în Detroit, Londra sau Beijing, simt aceleași senzații pe care le-am experimentat când mi-am cumpărat prima mea mașină: un Mustang coupe din 1966 pe care l-am condus cu plăcere de-a lungul Statelor Unite atunci când eram adolescent. Mustang are puterea de a smulge zâmbete în toate țările lumii”.

Ford sărbătorește această bornă printr-o serie de evenimente care implică angajații de la sediul central din Dearborn și de la fabrica din Flat Rock. Între acestea se numără demonstrații aeriene ale unor avioane clasice de vânătoare P-51 Mustang, construite în timpul celui de-al doilea Război Mondial, și o paradă cu peste 60 de exemplare Mustang din toate generațiile între Dearborn și Flat Rock, locul în care se produce astăzi acest model.

În cei 54 de ani de producție, Mustang a mai fost produs la San Jose (California), Metuchen (New Jersey) și la fabrica originală din Dearborn (Michigan).

Cea mai vândută mașină sport

Mustang este mașina sport cel mai bine vândută în Statele Unite în ultimii 50 de ani conform unei analize Ford privitoare la vânzărilor totale de mașini sport din toate segmentele în SUA între 1966 și 2018, raport bazat pe informațiile oferite de compania IHS Markit.

Ford a vândut peste 38.000 de unități Mustang în Europa din momentul în care acest model reprezentativ a intrat în vânzare în această regiune, în 2015.

Anul trecut, Mustang a depășit în vânzări Porsche 911 pe 13 piețe europene, implicit Marea Britanie și Spania. Cele mai mari piețe europene pentru Mustang în 2017 au fost Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia și Suedia.