Furtuna a pus în alertă autoritățile locale

0
362

Furtuna din noaptea de duminică spre luni a pus în alertă autoritățile locale, care au intervenit imediat după încetarea vântului pentru a degaja străzile de crengile rupte și de materialele împrăștiate. Polițiștii locali au fost prezenți și ei în parcuri pentru a ajuta persoanele surprinse de vânt să ajungă cu bine acasă.

Poliția Locală a monitorizat zonele inundabile și cele cu probleme din Craiova și a identificat copacii căzuți și clădirile care au fost avariate prin smulgerea acoperișurilor, se arată într-un comunicat de presă al municipalității. Au fost luate măsuri de siguranță în Parcul „Nicolae Romanescu”, în Grădina Botanică, la Hanul Doctorului și în Parcul Tineretului, de unde au fost ajutate să plece în siguranță persoanele care au fost surprinse de furtună. Polițiștii locali au acționat și pentru fluidizarea circulației pe arterele principale ale municipiului.

RAADPFL Craiova a avut 24 de intervenții

Angajații RAADPFL Craiova au avut nu mai puțin de 24 de intervenții pe drumurile publice pentru ridicarea crengilor și a copacilor căzuți. În cadrul Salubrității, a fost constituită o echipă de intervenție, care a acționat, începând cu ora 23.00, pentru îndepărtarea de pe carosabil și trotuare a crengilor și copacilor căzuți în mai multe zone din oraș – în Craiovița Nouă, pe bulevardul Calea București, bulevardul „Decebal”, Calea Severinului, bulevardul „Dacia”, strada „Caracal”, bulevardul „Știrbei Vodă”. Pe Calea Severinului, zona SIF, au fost îndepărtate materialele de construcție pe care vântul le-a împrăștiat pe domeniul public. La rândul lor, angajații Companiei de Apă Oltenia au acționat pentru desfundarea rețelei publice de canalizare, în zonele unde au fost depistate probleme.