„Pregătire integrată pentru tranziţia la învăţământul universitar”

0
74

În perioada 7 iulie – 21 iulie 2019, Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova desfăşoară pentru cel de-al treilea an consecutiv Şcoala de vară „Pregătire integrată pentru tranziţia la învăţământul universitar”, cu finanţare obţinută de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învăţământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Anul acesta, şcoala de vară a Facultăţii de Litere reuneşte 31 de elevi de la Liceul „Preda Buzescu” (Brebeşti) şi 21 de elevi de la Liceul Tehnologic „Brătianu (Drăgăşani).

Obiectivul general al proiectului este motivarea elevilor să-şi finalizeze studiile liceale şi apoi să urmeze studii universitare. Elevii vor beneficia de activităţi de consiliere, dar vor participa şi la activităţi pentru structurarea şi dezvoltarea unor cunoştinţe fundamentale din diverse domenii (limba română, limbi străine, comunicare, jurnalism, învăţământul primar şi preşcolar, teatru, muzică).

În prima săptămână, organizatorii au pregătit un program intens atât de pregătire, cât şi de descoperire a Craiovei culturale şi istorice, În săptămâna a doua, şcoala de vară are în program, printre altele, vizite de studiu Bucureşti) şi la Sibiu.

ROSE este un proiect care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la  creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.