AGRONOMIADA 2019

0
177

Timp de patru zile, începând de astăzi, studenți de la Facultatea de Horticultură și Facultatea de Agronomie a Universității din Craiova va participa la cea de-a  XXXI-a ediție a Concursului profesional-ştiinţific şi sportiv AGRONOMIADA. În acest an este organizată la  U.S.A.M.V.B Timişoara.

Acest concurs se desfăşoară prin rotaţie, într-unul din cele cinci centre universitare de învăţământ agronomic – Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara şi Craiova. Iar începând cu ediţia 2014, s-au alăturat şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei. Concursul profesional-ştiinţific şi sportiv AGRONOMIADA este organizat în acest an la Timişoara, cu ajutorul Preşedinţiei Uniunii Europene deţinute de România. Astfel, la această ediţie sunt propuse 21 discipline profesionale şi 4 competiţii sportive.

AGRONOMIADA este un concurs studenţesc, organizat la nivel naţional, cu scopul de a asigura colaborarea şi prietenia dintre studenţii celor cinci universităţi din România și Universităţii Agrare de Stat a Moldovei. În acest fel, concursul promovează ideii de performanţă, stimularea studiului şi a calităţilor sportive în rândul studenţilor. Mircea Constantinescu, masterand, Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultură, specializarea Management și Consultanță în Horticultură și Dezvoltare Rurală,anul II, spune că a participat în 2016 la AGRONOMIADA, care a avut loc în Craiova. Fiecare specializare are două probe, prima să recunoască semințe, legume, în plus denumire științifică. Iar a doua, este 50 de grile. De asemenea, Mircea Constantinescu adaugă că pentru el “a fost o experiență foarte plăcută”. AGRONOMIADA este o competiţie de tradiţie a studenţilor din universităţile agronomice din România și datază încă din anii ’70.

NICOLETA STOG

                                                                                                             studentă Jurnalism

Universitatea din Craiova