Târgul Ofertelor Educaţionale, un succes

0
168
 Ieri, la Centrul Multifuncțional Craiova, a avut loc Ediția 2019 a  Tîrgului Ofertelor Educaţionale, la care au participat 43 de unităţi de învăţământ liceal şi trei instituţii de învăţământ profesional şi tehnic din judeţ. Acţiunea, organizată, în parteneriat, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Primăria Craiova şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj , s-a bucurat de succes, fiind prezenţi, alături de reprezentanţi ai autorităţilor  locale şi judeţene, şi copii şi cadre didactice,  din ciclul gimnazial, care au luat contact cu oferta prezentată de şcolile din ciclul liceal.
Centrul Multifuncţional Craiova a fost, ieri, arhiplin. Unităţile de învăţământ, care şcolarizează elevi în ciclul liceal şi în cel profesional şi tehnic, şi-au prezentat ofertele de studiu pentru anul şcolar 2019/2020. Fiecare a avut un stand pregătit cu minuţiozitate, punând la dispoziţia copiilor din anul terminal al gimnaziului toate materialele care i-ar putea face să aleagă şcoala potrivită. Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, interpretat de corul Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, urmat de Imnul Europei, la care au participat coruri reunite de la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Colegiul Naţional „Carol I” şi Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”. În continuare, au venit  alocuţiunile reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi judeţene. „Văd că, an de an, sunteţi din ce în ce mai bine organizaţi, iar acest târg al oferetelor educaţionale este un eveniment foarte important. Prin el, voi, elevii, vă puteţi alege viitoarea calificare. Noi vom sprijini învăţământul doljean, astfel încât să avem rezultate foarte bune şi în viitor ” –  Mihail Genoiu, primar al Craiovei. La rândul său, inspectorul general al învăţământului din Dolj, prof. Monica Leontina Sună, a precizat: „Este un moment de tradiţie în învăţământul doljean. Le mulţumesc tuturor că au fost alături de noi. Ca în fiecare an, autorităţile locale şi judeţene  ne-au acordat tot sprijinul, pe lânga baza materială, care a fost îmbunătăţită, premiind şi excelenţa în învăţământ. Trecerea la liceu reprezintă un pas important în viaţa fiecărui adolescent, de aceea sunt la dispoziţie aceste oferte. Vă doresc vouă, copiilor, să alegeţi ceea ce este mai bun, pentru un învăţământ de calitate, de care Doljul nu duce lipsă”.  Prezent la eveniment,  Cosmin Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a menţionat: „Am văzut că este o ofertă vastă, de unde elevii pot alege. Sunt foarte multe licee şi colegii foarte bune şi sunt convins că opţiunea fiecăruia va fi foarte bine aleasă. Consiliul Judeţean Dolj se va implica pentru dezvoltarea învăţământului din judeţul nostru”.
Două păreri
Cum Centrul Multifuncţional Craiova a fost arhiplin, a fost greu să alegem dintre instituţiile de învăţământ liceal , ai căror reprezentanţi  să vorbească despre planul de şcolarizare. Am ales  două dintre ele. „Avem o ofertă foarte bună şi sunt convins că vom atrage foarte mulţi tineri. Venim cu 42 de locuri la atletism şi cu 14 la scrimă. Pentru elevi este o oportunitate, putând face şi sport de performanţă şi carte. Să nu uităm că, în ultimii 20 de ani, avem câşigate peste 5.700 de medalii, la diverse competiţii, inclusiv la Olimpiadă” – prof. Cătălin Brînduşoiu, director adjunct al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”; „Venim, pentru anul şcolar viitor, cu o ofertă nouă în învăţământul dual – profesional. Sunt la dispoziţie 60 de locuri, la specializarea „confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice”, în parteneriat cu firma „Qfort – Casa Noastră”. Avem o tradiţie în ceea ce priveşte transporturile auto, de aceea vrem să ne şcolarizăm, în continuare, elevii. Din păcate, este o problemă cu ocuparea locurilor, deoarece foarte mulţi tineri vor să plece din ţară. Noi încercăm să-i pregătim pentru România”, prof.  Cristian Răduţ,  director adjunct al Liceului Tehnologic de Transporturi Auto.