A furat bunuri de 40.000 lei de la o firmă de dezmembrări auto

0
242

Un tânăr de 21 de ani din Craiova a fost arestat pentru 30 de zile, în cursul zilei de ieri, pentru furt calificat. Tânărul, care a fost condamnat și în Spania pentru furturi, este suspectat că, împreună cu alte persoane, a „dat atacul” la mai multe societăți din Craiovița Nouă, în urma unor percheziții făcute miercuri oamenii legii descoperind bunuri de în valoare de peste 100.000 lei.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de magistraţii Judecătoriei Craiova, poliţiştii Secţiei 5 Craiova, împreună cu o grupă de „mascați” din cadrul IPJ Dolj, au făcut, miercuri, patru percheziţii domiciliare la locuinţele unor craioveni unde au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri suspectate că provin din comiterea unor fapte de furt, cu o valoare de peste 100.000 lei. Poliţiştii craioveni au identificat şi condus la unitatea de poliţie opt persoane pentru continuarea cercetărilor.

Din investigaţii a rezultat faptul că unul dintre suspecți, Marius Oprea, de 21 de ani, din Craiova, în perioada 4-6 mai a.c., a pătruns prin efracţie în incinta unei firme de dezmembrări auto, aparţinându-i lui Victor Iustulin, de 42 de ani, din Craiova, şi a sustras mai multe piese, subansamble auto şi scule electrice, producându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 40.000 lei. Tânărul, întors din Spania, unde a fost condamnat tot pentru furturi, a fost reținut pe 24 de ore, iar ieri Judecătoria Craiova a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În urma analizării materialului probator cu procurorul de caz s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva tânărului de 21 de ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, totodată fiind reţinut pe baza de ordonanţă pentru 24 ore şi introdus în arest”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.