Handbal (f): CSM Bucureşti, calificare fenomenală în final-four-ul Ligii Campionilor

0
296

CSM Bucureşti a reuşit o performanţă de răsunet pentru handbalul românesc, calificându-se în Final Four-ul Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Rostov Don şi în returul din Rusia, scor 29-28. În prima manşă, elevele lui Kim Rasnussen se impuseseră de asemenea la limită, 26-25.

Formaţia din Capitală a condus pe toată durata partidei. Startul a fost de vis, iar bucureştencele s-au desprins rapid la 5 goluri, scor 8-3.

Managarova le-a apropiat pe gazde la 10-12, dar repriza s-a terminat cu un forcing al campioanei României, care a marcat de trei ori consecutiv, prin Fisker, Martin şi Torstennson, şi a intrat la cabine cu 16-11.

În partea a doua, CSM a început la fel de tare, iar Manea a dus scorul la 19-12 în minutul 35. Rostov a jucat şi fără portar pe atacuri şi a forţat cu o jucătoare suplimentară, dar nu a putut reveni în faţa unei echipe care a avut doi portari în zi excelentă – Pessoa, cu 10 parade, şi Grubisic, cu 6.

Rostov s-a apropiat pe final, dar CSM-ul n-a avut emoţii,  mergând în premieră în Final Four-ul Ligii Campionilor, care se va disputa la Budapesta, în 7 şi 8 mai.

În semifinalele competiţiei s-a calificat şi Gyor, care a zdrobit cu un incredibil 71-41 la general pe compatrioata Ferencvaros (40-23, după 31-18).

Duminică seară, tabloul va fi complet, odată cu disputarea partidelor Buducnost – HCM Baia Mare (în tur 29-24) şi Larvik – Vardar (în tur 20-34!!!).