Ateliere de creaţie în Fabrica de Poveşti electroCOLIBRI

0
227

Nouă ateliere de creaţie au la dispoziţie copiii, în următoarele două luni, la Fabrica de Poveşti electroCOLIBRI, în care vor descoperi tehnici de animaţie, vor desluşi tainele construcţiei şi mânuirii păpuşilor, îşi vor pune în valoare abilităţile artistice şi îşi vor dezvolta imaginaţia. Înscrieri se fac în intervalul 11-15 aprilie, printr-un formular online, numărul de locuri fiind limitat. Atelierele se vor desfăşura în perioada 18 aprilie – 19 iunie şi se vor finaliza cu o serbare-spectacol pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

Seria de ateliere va începe lunea, la ora 17.00, când copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani vor descoperi tehnici de animaţie şi le vor aduce în scenă, la teatru. Atelierul „Dincolo de poveste” este coordonat de Rodica Prisăcaru şi are disponibile 15 locuri. Marţea, începând cu ora 17.00, se va desfăşura un atelier de introducere în arta teatrului de animaţie, pentru copiii cu vârsta între 5 şi 7 ani, folosind tehnici teatrale (dicţie, atitudine, improvizaţie, ritm, ureche muzicală, lucrul cu obiecte animate, mişcare scenică). Se intitulează „Micii creatori”, este coordonat de Ionica Dobrescu şi poate avea zece participanţi. Miercurea, tot de la ora 17.00, categoria de vârstă 5-8 ani este aşteptată să facă „Primul pas pe scenă”. Sub coordonarea actriţei Alis Ianoş, zece copii vor descoperi variate tehnici teatrale şi îşi vor pune în valoare abilităţile artistice.

„Bebeti – Magazinul de teatru” (coord. Laura Pumnea) – atelier susţinut cu sprijinul Bebeti, primul magazin de jucării din lemn pentru copii din Craiova – va avea loc joia, de la ora 17.00. O aventură în care 15 copii, cu vârsta între 3 şi 6 ani, dau roluri de teatru jucăriilor dragi. Vinerea, de la aceeaşi oră, 17.00, se vor desfăşura două ateliere. Unul – „Cine sunt eu?” (coord. Geo Dinescu) – urmăreşte dezvoltarea personalităţii copilului de vârstă mică (4-7 ani) prin modalităţi specifice actului de creaţie artistică şi are disponibile 20 de locuri. Celălalt, „Zece degete, nu doar două mâini” (coord. Marin Fagu), este deschis pentru un număr de 15 copii care au minimum 10 ani, în care se vor bucura să desluşească tainele construcţiei şi mânuirii păpuşilor.

Alte trei ateliere vor fi organizate sâmbăta. Pentru 15 copii de minimum 8 ani – „Dincolo de mască” (ora 16.00), în care, alături de actriţa Geo Dinescu, aceştia descoperă cea mai cunoscută formă a teatrului de improvizaţie, commedia dell’arte, şi învaţă să construiască măşti. Pentru alţi 15 participanţi de 3-7 ani este disponibil, tot de la ora 16.00, atelierul „Fabrica de poveşti”, destinat dezvoltării abilităţilor practice şi imaginaţiei, stimulării fanteziei. Împreună cu coordonatorul Adriana Teodorescu, prichindeii vor avea posibilitatea să realizeze colaje din diverse materiale, să dea formă şi culoare ideilor. În fine, 15 copii care au minimum 10 ani pot deveni „Gazetarul de teatru”: văd spectacole şi scriu cronici, iau interviuri, realizează articole despre şi cu actori, regizori, scenografi, oamenii din spatele scenei, totul pentru Gazeta de teatru. Atelierul va avea loc începând cu ora 17.00 şi va fi coordonat de Laura Pumnea.

Înscrierile la cele nouă ateliere se fac în intervalul 11-15 aprilie, prin formular on-line, link-urile pentru fiecare atelier în parte fiind disponibile din data de 11 aprilie, de la ora 00:01, pe site-ul instituţiei, www.teatrulcolibri.ro, şi pe pagina de facebook a Teatrului „Colibri”. Pentru completarea formularului on-line, persoanele interesate vor accesa link-ul dorit, vor scrie datele necesare şi vor apăsa pe butonul de trimitere. Taxa de participare la un atelier este 150 lei.