Razie de amploare pe drumurile din județ

0
75

În cursul zilei de marți, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi agenţi ai Biroului Rutier Craiova au organizat o nouă razie pe drumurile din județ, însoțiți, de această dată, de specialişti din cadrul RAR Dolj. Acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice pe drumurile publice, traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni, acţionându-se totodată şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie generate de conducerea vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ca urmare a abaterilor de la prevederile legale constatate pe parcursul raziei, au fost aplicate 141 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 103.615 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R. Din totalul amenzilor, 9 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 42 pentru traversări neregulamentare, iar 7 şoferi au fost sancţionaţi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Poliţiştii rutieri au urmărit creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier şi prin conştientizarea conducătorilor auto şi a celorlalţi participanţi la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu adoptă o conduită preventivă în trafic, totodată fiind făcute recomandări cu privire la circulaţia pe timp de ceaţă”, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Potrivit oamenilor legii, între ei sancționați s-a aflat Marcel R., de 45 de ani, din Craiova, depistat în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul „Gheorghe Chiţu”, având o concentraţie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării. În plus, Cătălin G., de 31 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier în timp ce traversa Calea Bucureşti din municipiu prin loc neprevăzut cu indicator și marcaj. Poliţiştii i-au aplicat acestuia o sancţiune contravenţională.