Băut și fără permis a avariat trei mașini și a fugit

0
85

Un craiovean de 21 de ani, băut și cu permisul anulat de anul trecut, a lovit, ieri-dimineață, trei autoturisme parcate pe strada „Al. I. Cuza” din Craiova și a fugit. Polițiștii l-au observat în trafic, l-au urmărit, pentru că nu a vrut să oprească, și l-au blocat pe „bulevardul 1 Mai” din municipiu. Acum este cercetat penal.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, Adrian Privanțu, de 21 de ani, din Craiova, în timp ce circula pe strada „Al. I. Cuza” la volanul unui autoturism Hover, a lovit și avariat trei autoturisme parcate, un Opel, un Volkswagen și un Logan, apoi și-a continuat deplasarea. Tânărul a fost observat, câteva minute mai târziu, de un echipaj de poliţişti în zona sensului giratoriu de la Facultatea de Medicină, în timp ce circula cu autoturismul avariat, oamenii legii i-au făcut semn să oprească, însă el a refuzat, astfel că agenții au pornit în urmărirea lui.

S-a reușit blocarea lui în trafic, pe bulevardul 1 Mai, de unde a fost dus la Secția de Poliție. Pentru că mirosea a alcool, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificărilor făcute în baza de date, s-a stabilit că nu avea dreptul să conducă, pentru că permisul de conducere i-a fost anulat anul trecut. Polițiștii i-au întocmit dosar penal.

 „Şoferul a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul avea permisul de conducere anulat din 2013. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviințarea polițiștilor”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.