Spectacolul „Spargerea”, prezentat la două festivaluri naţionale

0
45

FNT2015-adi_marineci-Spargerea-Teatrul_Marin_Sorescu_Craiova-sambata_24octombrie-017Spectacolul „Spargerea”, montat la Teatrul Naţional din Craiova în regia lui Dragoş Alexandru Muşoiu, dramatizare după nuvela Jaf armat” a scriitorului Răzvan Petrescu, este prezentat în această perioadă la două festivaluri.

O reprezentaţie are loc astăzi, în cadrul celei de-a XXVIII-a ediţii a Festivalului Naţional de Comedie, organizată de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, în perioada 5-13 noiembrie. Evenimentul cuprinde o selecţie a unora dintre cele mai bune spectacole de comedie realizate în România în ultimul an şi jumătate, dar şi o serie de evenimente conexe, precum ateliere, colocvii, lansări de carte, expoziţii etc.

 Potrivit unui comunicat de presă al Naţionalului craiovean, actorii  Claudiu Belonţ, Iulia Lazăr, Angel Rababoc, Adrian Andone, Cătălin Vieru, Iulia Colan, Gabriela Baciu, Anca Dinu, Eugen Titu şi Valentin Mihali vor face următoarea oprire la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, aflat la ediţia a XXVIII-a. Spectacolul „Spargerea” se va juca sâmbătă, 12 noiembrie, în cadrul secţiunii „Pledez pentru tine(ri)”. Selecţia spectacolelor înscrise la festival a fost realizată de Maria Zărnescu – critic de teatru, conf. univ. dr. UNATC Bucureşti, laureată a Premiului UNITER pentru critică teatrală pentru anul 2015.

„Spargerea” este o comedie neagră condusă cu fantezie, în care personajele traversează situaţii grave, tratate în cheie comică, umorul macabru devenind ecoul dramatic al echivocului generalizat. Trei bărbaţi de 50 de ani plănuiesc un jaf armat – cu măşti ridicole – la o casă de schimb valutar. Piesa a câştigat concursul de proiecte organizat de Teatrul Naţional Craiova, destinat tinerilor regizori şi scenografi, ediţia a IV-a (2014).

La Craiova, spectacolul „Spargerea” va putea fi (re)văzut pe 25 şi 29 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala „Ion D. Sîrbu” a TNC.FNT2015-adi_marineci-Spargerea-Teatrul_Marin_Sorescu_Craiova-sambata_24octombrie-002