Începe procesul lui „Tataie” şi al celorlalţi 13 proxeneţi pe care îi coordona

0
124

tribunalProcesul craioveanului Iulian Preda, cunoscut drept „Tataie”, şi al celorlalţi 13 inculpaţi din dosar, acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism, urmează să înceapă la Tribunalul Dolj. Asta după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova a respins contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii prin care s-a dispus începerea judecării cauzei. Cele două grupări infracţionale coordonate de „Tataie” au fost destructurate în urma unei acţiuni de la jumătatea lunii ianuarie a poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni, anchetatorii precizând că inculpaţii au obţinut venituri de peste un milion de euro din exploatarea sexuală a unor tinere în Germania, Italia şi Spania.

Pe 26 mai a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care craioveanul Iulian Preda zis „Tataie” şi alte 13 persoane (Laurenţiu David Constantin, Gabriela Constantin, Ionela Simona Constantin, Rubinaşi Udilă, Suraj Udilă, Monica Preda, Domenik Preda, Cosmin Petrişor Ţurcan, Ionuţ Preda, Ştefana Chiriţă, Ion Bărăgan, Andreea Bologa şi Mariana Preda), membri ai grupărilor infracţionale pe care le coordona, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Dosarul a intrat în camera preliminară, a fost analizat de judecător, iar pe 16 septembrie a.c., instanţa a decis să respingă cererile şi excepţiile invocate de inculpaţi, a constatat legalitatea rechizitoriului şi a hotărât începerea judecării procesului. Hotărârea nefiind definitivă, inculpaţii au formulat contestaţii. Curtea de Apel Craiova a respins, însă, vineri, 4 noiembrie a.c., contestaţiile făcute de inculpaţi împotriva hotărârii judecătorului de cameră preliminară, astfel că urmează să înceapă pe fond procesul celor 14 inculpaţi:mascati

„Respinge contestaţiile cu obligarea la câte 50 lei fiecare cheltuieli judiciare. Menţine măsura arestului la domiciliu pentru inculpaţii Constantin Gabriela, Udilă Rubinaşi, Preda Iulian, Preda Domenik, Ţurcan Cosmin Petrişor şi Preda Ionuţ. Menţine măsura controlului judiciar pentru inculpaţii Constantin Ionela Simona, Udilă Suraj, Chiriţă Ştefana Sorina şi Bărăgan Ion Cosmin. Onorariile avocat oficiu se vor suporta din fondurile avansate de Ministerul Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, pe 15 ianuarie a.c., Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au descins la 17 adrese din Craiova, în cadrul unei acţiuni de amploare vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate specializate în trafic de persoane, proxenetism şi infracţiuni cu violenţă. Din cercetările poliţiştilor de crimă organizată a rezultat că, în perioada 2011-2016, membrii grupărilor, prin acte de constrângere fizică sau inducere în eroare, au racolat, transportat şi exploatat sexual mai multe tinere, pe teritoriul Germaniei (Berlin), Italiei (Roma) şi Spaniei (în Barcelona), veniturile obţinute din activitatea infracţională desfăşurată fiind estimate la peste 1.000.000 de euro.