Fotbal: Ce jucător a ales Dortmund în detrimentul Barcei

0
46

Fundaşul portughez Raphael Guerreiro, în vârstă de 22 de ani, a dezvăluit că a refuzat o ofertă de la FC Barcelona, înainte să se transfere la Borussia Dortmund, informează Goal.

 În vară, presa internaţională a relatat despre interesul echipei catalane pentru fundaşul stânga aflat la Lorient în acea perioadă. Guerreiro a confirmat informaţia respectivă şi a mărturisit că a preferat să joace pentru Borussia Dortmund.

“A fost o decizie dificilă să spun nu Barcelonei. A trebuit să iau o decizie, iar oferta primită de la Borussia Dortmund m-a convins. Trebuie să evoluez în mod regulat în acest sezon, să am meciuri în picioare pentru a putea să progresez. Spre norocul meu, lucrurile merg foarte bine în Germania”, a afirmat Guerreiro pentru Canal+, citat de Goal.

Internaţionalul portughez mai pretinde că i-a refuzat şi pe cei de la Paris Saint-Germain, în 2015.

“Am primit o ofertă de la PSG anul trecut, dar am hotărât să rămân la Lorient. Voiam să joc cât mai mult posibil înainte de Euro. A fost o decizie crucială, pentru că, în cele din urmă, m-a ajutat să fac parte din echipa Portugaliei care a câştigat Euro 2016. Sunt foarte recunoscător pentru că Barcelona şi PSG s-au interesat de mine”, a adăugat Guerreiro.

Raphael Guerreiro a fost transferat de Borussia Dortmund de la Lorient, în vară, în schimbul sumei de 12 milioane de euro. În actuala stagiune, el a jucat 12 meciuri în toate competiţiile pentru formaţia germană şi a reuşit trei goluri şi cinci pase decisive.