Fiica lui Boerică şi alţi patru inculpaţi sunt liberi

0
184

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au emis, ieri, patru mandate de arestare preventivă în dosarul celor opt inculpaţi, între care se află apropiaţi dar şi una din fiicele lui Genică Boerică, acuzaţi de Parchetul Curţii de Apel Craiova de evaziune fiscală, spălare de bani şi falsuri. Diana Cristina Boerică nu se află printre arestaţi, ea urmând să fie cercetată sub control judiciar.

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat, ieri, asupra solicitării Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de arestare preventivă a celor opt apropiaţi ai lui Genică Boerică reţinuţi miercuri seara pentru spălare de bani, evaziune fiscală, înşelăciune şi falsuri. Instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru Aurel Dorian Prie, Radu Constantin Drăgan (ambii aflaţi deja după gratii întrucât executau pedepsele primite în acelaşi dosar cu Genică Boerică pentru rambursări ilegale de TVA), care au fost mutaţi din penitenciar în arestul IPJ Dolj, dar şi pentru Ileana Moandă şi de Ionel Vlad, cei doi fiind acum căutaţi de poliţişti pentru a fi încarceraţi. Faţă de ceilalţi patru inculpaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar: „Dispune luarea masurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Drăgan Elena, Boerică Cristina Diana, Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan. Pe timpul cât inculpaţii Drăgan Elena, Boerică Cristina Diana, Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan se află sub control judiciar trebuie sa respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau in faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea; să nu exercite calitatea de asociat sau administrator în cadrul societăţilor comerciale şi să nu se apropie de martorii sau experţii din dosar”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care au efectuat cercetările în cauză, inculpaţii Prie Aurel Dorian, Drăgan Radu Constantin, Vlad Ionel, Moandă Ileana, Cojocinescu Dorin şi Boerică Diana Cristina, apropiaţi ai lui Genică Boerică, cea din urmă fiind fiica acestuia, au hotărât, în anul 2007, înfiinţarea S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L., societate prin care s-a urmărit obţinerea, în mod ilicit, de creditare de la CEC Bank, pe baza facturi falsificate nr. 6984553/04.04.2007, cu privire la achiziţii de utilaje, suma primită fiind de 8.425.867 . După obţinerea fondurilor, de acestea urmau să beneficieze, sub diferite forme, toţi cei implicaţi în activitatea infracţională, lucru care s-a şi întâmplat. Inculpaţii au creat o adevărată încrengătură de firme, pentru a se pierde urma banilor, pentru diversele operaţiuni financiare efectuate nefiind plătit impozit şi TVA.