„Ultimul cuvânt” îl are Curtea de Apel Bucureşti! / Tribunalul Bucureşti a hotărât să restituie DNA dosarul Olguţei Vasilescu, primarul Craiovei

0
75

olgutaJudecătorii de la Tribunalul Bucureşti au hotărât, joi, să restituie procurorilor DNA dosarul în care a fost trimisă în judecată Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei, împreună cu Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al Asociaţiei „Pro Craiova”, pentru o serie de nereguli constatate la analiza făcută în camera preliminară. Hotărârea nefiind definitivă, procurorii anticorupţie au formulat, ieri, contestaţie, astfel că ultimul cuvânt în acest caz îl va avea Curtea de Apel Bucureşti.

Joi, 6 octombrie a.c., judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au anunţat că au hotărât să restituie DNA rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, pentru infracţiuni de corupţie, întrucât s-au constatat mai multe nereguli: „restituie cauza la Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA Secţia de Combatere a Corupţiei constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA şi VASILESCU LIA OLGUŢA. Menţine dispoziţiile încheierii de şedinţă din data de 20.09.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară şi anume: În baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp şi art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUŢA, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion şi Părvulescu Ionuţ din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal”. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, iar procurorii DNA au formulat, ieri, contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti, cel mai probabil săptămâna viitoare. Hotărârea vine după ce, pe 20 septembrie a.c., aceeaşi instanţă a declarat nule o parte din probele strânse la dosar de anchetatori.

 Reamintim că, pe 18 iulie a.c., s-a înregistrat la Tribunalul Bucureşti dosarul în care procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani. În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei, sub control judiciar, Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită şi instigare la spălare de bani, şi Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al Asociaţiei „Pro Craiova”, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.