Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj , o nouă campanie de informare pentru vaccinarea împotriva COVID – 19

0
88

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a organizat, astăzi, o nouă campanie de informare a elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice din Craiova pentru conştientizarea importanţei vaccinării împotriva COVID -19. La şedinţă au participat  medici specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.  Ieri, o întâlnire similară a avut loc şi pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din teritoriu. În perioada următoare se vor face demersurile necesare pentru înfiinţarea Centrelor de vaccinare în şcoli.

Elevii, părinţii şi profesorii au aflat, de la medicii din cadrul DSP Dolj , care sunt efectele vaccinării asupra copiilor şi asupra adulţilor. Totodată, au  putut  adresa diverse întrebări pe tema vaccinării. Specialiştii DSP Dolj au răspuns online întrebărilor care au fost adresate. „Este o campanie de conştientizare a importanţei vaccinării pentru elevi şi profesori. Resprezentanţii  DSP Dolj au răspuns la întrebări legate de cum se face vaccinarea, ce consecinţe sunt, dacă există şi efecte adverse, în ce doze şi ce tipuri de vaccin sunt recomandate. Întâlnirea a fost online, pentru că nu s-a putut desfăşura fizic, având în vedere numărul foarte mare de participanţi şi deplasarea din toate localităţile şi faptul că aceste întâlniri vor fi desfăşurate  pe parcursul a două zile. Am împărţit într-o zi unităţile de învăţământ din judeţ, şi într-o altă zi pentru municipiul Craiova, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

Rămâne de stabilit organizarea Centrelor de vaccinare

Odată cu începerea noului an şcolar vor fi demarate şi procedurile pentru a organiza şi centrele de vaccinare din şcoli. „O să avem un parteneriat pe care o să îl încheiem cu Direcţia de Sănătate Publică şi vom face Centre de vaccinare sub coordonarea ministerelor, respectiv al Ministerului Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii. Acolo unde avem cadre medicale de specialitate putem organiza Centre de vaccinare. În unităţile de învăţământ fără personal medical specializat va fi o formulă de tip caravană de vaccinare. Cei care doresc să se vaccineze în această perioadă au la dispoziţie centrele de vaccinare aflate sub apanajul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj”, a mai spus  Alexandru Gîdăr. În aceste momente,  se centralizează datele privind numărul cadrelor didactice dar şi al elevilor care au făcut vaccinul împotriva COVID -19. ” Aşteptăm  să vedem câte cadre didactice s-au mai vaccinat pe parcursul vacanţei de vară, solicitând şi situaţia elevilor vaccinaţi şi dacă vom putea să o centralizăm. Cea din urmă  o să o avem mai mult când elevii vor fi prezenţi în anul şcolar. În momentul acesta ei sunt într-o perioadă de vacanţă, şi deşi sunt în contact cu diriginţii, este posibil să nu avem date cu acurateţe”, a completat Alexandru Gîdăr.