AEP – Biroul judeţean Dolj: Miningheş Carmen Mihaela şi-a dat demisia

0
287

Cumnata preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Biroului judeţean Dolj AEP, Miningheş Carmen Mihaela, şi-a dat demisia. Asta după ce Constantin-Florin Mitulețu-Buică, este investigat de Agenția Națională de Integritate, sub suspiciunea comiterii unor fapte incompatibile. Președintele AEP afirmă că i s-au cerut documente din partea ANI, însă neagă că ar fi semnat angajarea rudei din Craiova, care și-a dat recent demisia din funcție.

Carmen Mihaela Miningeș are trei declarații de avere depuse în calitate de consilier la biroul teritorial Dolj al AEP. În câteva luni din 2019, a încasat 29.500 de lei de la AEP. În 2020 a încasat de la AEP un salariu de 62.000 de lei.

Inspectorii ANI au primit anul acesta o sesizare, iar acum trebuie să verifice dacă cel care a angajat-o pe femeie este cumnatul său, șeful AEP.

Cumnata șefului AEP a demisionat din funcție de o lună. „Este o problemă personală și nu vă pot da detalii despre problemă. Am primit o solicitare de la ANI, dar nu are legătură cu ceea ce spuneți dumneavostră. Pur și simplu au fost solicitate documentele despre activitatea mea. Din acele documentele nu reiese o legătură. Nu e niciun conflict de interese sau incompatibilitate”, a declarat Constantin-Florin Mitulețu-Buică.