Virgil Vlădan, cu siguranţă, primarul potrivit pentru Poiana Mare!

0
976

Unul dintre cele mai importante bazine legumicole ale ţării, comuna Poiana Mare, a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare vizibilă. Tot mai mulţi fermieri şi-au dezvoltat asociaţii cu ajutorul fondurilor europene. Administraţia locală a venit în ajutorul cetăţenilor şi promite ca şi în următorii patru ani, prin intermediul candidatului PSD la primărie, Virgil Vlădan, dezvoltarea şi modernizarea comunei va continua. Nu sunt doar vorbe, ci proiecte concrete pe care Vlădan le va duce mai departe sau pentru care va obţine finanţare de la Consiliul Judeţean Dolj sau finanţare prin fonduri europene sau alte fonduri guvernamentale.

Comuna Poiana Mare porneşte în această toamnă într-o nouă etapă de dezvoltare. Virgil Vlădan, candidatul PSD la funcţia de primar pentru mandatul 2020-2024 alături de actualul primar Nicu Vintilă, promit să valorifice potenţialul agricol al zonei, producătorii agricoli autohtoni găsind în administraţia locală toată susţinerea necesară.

Ultimii patru ani au fost importanţi pentru locuitorii de toate vârstele. Cu fonduri europene a fost construit un mini teren de sport în comună. Tot cu bani de la UE a fost achiziţionat un tractor performant. Bugetul propriu al primăriei a făcut investiţii deosebite: reabilitarea şi modernizarea dispensarului din satul Tunarii Vechi, construcţie nouă mini bază sportivă la Şcoala Generală nr.1, construcţie bază sportivă nouă  – Parc Central.

Peste 11.000 de metri de străzi asfaltate

Un proiect la fel de important a fost şi asfaltarea străzilor din comună (Toamnei, Castanilor, Veteranilor, scurta, Morii Negrilă, Balta Mare, A.I. Cuza, asfaltare şi modernizare strada Mihail Kogălniceanu. Şi străzile comunale au fost pietruite.

”Centrul Civic din Poiana Mare a fost finalizat. Avem alei pietonale, parcări, zonă de relaxare amenajată cu bănci, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat. La fel şi parcul central care a fost reamenajat. Investim în tineri, investim în educaţia de calitate. Copiii trebuie să înveţe în condiţii decente. Căminul Cultural din satul Tunarii Vechi a fost modernizat, iar şcolile din comună au fost reabilitate şi dotate corespunzător. Compania de apă Oltenia a demarat extinderea reţelei de alimentare cu apă în Poiana Mare pe o lungime de 15.611 metri; extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Tunarii Vechi; extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Tunarii Noi, pe o lungime de 7.328 metri. Se mai face extinderea reţelei de canalizare în Poiana Mare pe o lungime de 14.447 metri, incluzând 860 de racorduri, 310 cămine de vizitare şi construirea a 4 staţii de pompare apă uzată noi cu conductele de refulare aferente”, a spus candidatul PSD la primăria Poiana Mare.

Investiţii importante aflate în curs de realizare prin FDI sau alte programe guvernamentale sunt şi cele pentru modernizarea de drumuri de interes local în comună, a căror valoare se ridică la 34.999.000 lei.

”Sănătatea oamenilor este prioritatea numărul 1 pe care o am. Lucrez în acest domeniu, sunt asistent generalist şi ştiu cel mai bine cât de important este să sprijini cetăţenii. Locuitorii din comuna Poiana Mare trebuie să fie trataţi şi investigaţi în unităţi medicale moderne, echipate corespunzător. În acest moment, se află în curs de finalizare amenajarea unui Centru de permanenţă în incinta dispensarului rural care să ofere non-stop asistenţă medicală cetăţenilor. Oamenii au nevoie, de asemenea, de locuri de muncă, motiv pentru care printr-un parteneriat public-privat vom demara proiecte pentru crearea locurilor de muncă. Este important să determinăm tinerii să rămână acasă”, a completat Virgil Vlădan.

În următorii patru, echipa PSD din Poiana Mare va continua modernizarea drumurilor de interes local în comună Poiana Mare, dar şi din satele Tunarii Vechi şi Tunarii Noi. Şi trotuarele de pe strada principală vor fi refăcute.

Târgul de săptămână din Poiana Mare, unul dintre cele mai mari din judeţ, va fi modernizat cu hale conform standardelor europene. Şi clădirea în care se află primăria va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Locuitorii vor avea acces la reţeaua wi-fi gratuită în comună.

”Am 41 de ani, născut şi crescut în Poiana Mare. Cunosc foarte bine fiecare loc al comunei, fiecare problemă, iar oamenii trebuie să aibă încredere în mine pentru că nu îi voi dezamăgi. Poiana Mare este şi casa mea, iar locuitorii acestei comune sunt parte din familia mea”, a completat candidatul PSD la Primăria comunei Poiana Mare.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.