Școlile și grădinițele cu latrină în curte pot aplica pentru decontarea unor containere sanitare mobile

0
349
Ministerul Fondurilor Europene a publicat lista celor 347 de școli și grădinițe care nu au grupuri sanitare sau au latrină în curte. Documentul este o anexă la Ghidul solicitantului pentru programul de finanțare „Consolidarea capacităţii unităților de învățământ preuniversitar de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2″, pus în consultare publică. Ghidul se adresează școlilor și autorităților locale care pot depune cereri de finanțare pentru a cumpăra “containere sanitare” după data de 5 octombrie 2020. Sunt eligibile 347 de școli și grădinițe care “nu au fost cuprinse pentru finanțare în programul Ministerului Educației în anul 2020”, potrivit documentului.

Din Dolj, pe listă se regăsesc șapte școli – Terpezița, Mihăița (comuna Coțofenii din Dos), Coțofenii din Dos, Seaca de Pădure, Ciocănești (comuna Dioști), Brabeți (comuna Daneți) și Piria (comuna Argetoaia) – și 11 grădinițe: Potmelțu (comuna Coțofenii din Dos), Racovița, Ciocanele și Schitu (comuna Braloștița), Comoșteni (comuna Gângiova), Verbicioara (comuna Verbița), Izvor (comuna Șimnicu de Sus), Pisculeț (comuna Piscu Vechi), Locusteni (comuna Daneți), Cornu și Teiu (comuna Orodel).

  • Data deschidere apel de proiecte: 05.10.2020
  • Dată şi oră începere depunere de proiecte:  05.10.2020, ora 16:00
  • Dată şi oră închidere depunere de proiecte: 15.01.2021, ora 16:00

Proiectele care pot fi finanțate sunt de două tipuri: containere mobile sanitare, destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea și diminuarea răspândirii potențiale a infecției SARS-CoV-2; echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, combinezoane, precum și alte echipamente de acest tip, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2.