Ministrul Finanțelor a fost revocat

0
667

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare a fost revocat din funcție. Florin Cîțu va fi interimar.

Premierul Florin Cîțu va prelua funcția de ministru interimar la Finanțe, după ce Alexandru Nazare a fost revocat din funcție. Anunțul a fost făcut de premier într-o declarație de presă la finalul ședinței de guvern. Florin Cîțu a precizat că i-a oferit lui Alexandru Nazare posibilitatea să demisioneze din funcție, însă acesta a refuzat. Premierul a precizat că la discuția cu reprezentanții coaliției de guvernare, nici unul nu a avut de obiectat în legătură cu intenția sa.

„După o primă discuție cu membrii coaliției, marți seara, am anunțat că doresc demisia ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare. Acesta a spus că refuză demisia și vrea să fie revocat. Am transmis cererea de revocare și propunerea de ministru interimar – eu, la Cotroceni, președintelui Klaus Iohannis. Domnul Nazare a avut posibilitatea să demisioneze dar a preferat să fie revocat”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a precizat că propunerea de revocare a ministrului nu a fost, totuși, votată în coaliție. El a precizat că nu a participat la întâlnirea coaliției pentru că nu i-a permis programul. Cu toate acestea le-a adus la cunoștință colegilor săi despre intenția legată de Ministerul Finanțelor Publice.