Şcoala de vară „Open4Tech – Summer School 2019”

0
325
Departamentul de Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, Universitatea din Craiova şi Asociaţia „Societatea pentru Tehnologii Computationale – Society for Computing Technologies” cu sprijinul companiilor Caphyon, NetRom Software şi PRO BST IT organizează în perioada 24 iunie – 12 iulie 2019 Şcoala de vară Open4Tech – Summer School 2019 (http://inf.ucv.ro/~summer-school/), ce include o serie de cursuri desfăşurate în cadrul evenimentelor Open4Tech – Open for technology, în sala 219, clădirea centrală a UCV.
Ajunsă la cea de-a patra ediţie, şcoala de vară reuneşte peste 200 de studenţi, elevi şi absolvenţi, pasionaţi de informatică, care într-un cadru informal şi într-o perioadă mai puţin aglomerată, vin la universitate pentru a dobândi cunoştinţe noi în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii internaţionale din domeniul IT. „Prin aceste cursuri ne propunem să stimulăm în special interesul elevilor pentru domeniul IT, să oferim o alternativă plăcută de învăţa lucruri noi pasionaţilor de informatică. Ca în fiecare an, ne bucurăm de o participare  numeroasă, numărul aplicanţilor crescând cu fiecare ediţie organizată. Aş dori să remarc că elevi cu vârste din ce în ce mai mici sunt interesaţi de aceste cursuri. Pe această cale, aş dori să mulţumesc trainerilor, reprezentanţi ai companiilor locale de IT, pentru implicarea voluntară în acest proiect de succes” a declarat conf. univ. dr. Mirel Cosulschi din cadrul Departamentului de Informatică. 
Specialiştii companiilor vor susţine un număr de 10 cursuri
Cursurile şcolii de vară sunt gratuite şi acoperă o paletă variată de subiecte: algoritmică, proiectarea de jocuri, dezvoltarea de aplicaţii desktop şi web folosind cele mai noi tehologii utilizate în industria IT,  testarea automată a aplicaţiilor. Astfel, pe parcursul a trei săptămâni, specialiştii companiilor vor susţine un număr de 10 cursuri: All Things JavaScript, Coding Pro-Practices, Curry On Functional Programming, HTML, CSS & JS in the Real World, Java vs Python: Coding Deathmatch, OOP Techniques in a Simple Game, REST in Node.JS at the React & Angular SPA, Sneak Peek Into Next Level QA (Test Automation), Windows App Development with .NET WPF, You’ll Neversea Algorithms Like These.