Recunoaşterea meritelor în IT

0
319
La finele lunii trecute, la Craiova a avut loc un eveniment de mare anvergură, ce a marcat sărbătorirea unui an şi jumătate de când firma românească dedicată IT-ului ,,IT Six” a fost cumpărată de către ,,QuEST Global”, companie multinaţională de inginerie de produs şi software care funcţionează în 60 de locaţii de pe aproape toate continentele.
După un an de zile de muncă şi după reuşita integrării, acest eveniment a venit ca o încununare a tuturor reuşitelor. Evenimentul a avut loc miercuri 19.06.2019 la ,,Oltenia Hotel”. Într-o încăpere plină şi cu un pian ce se auzea în surdină 12 membrii ai echipei au primit câte o diplomă şi un un mic cadou pentru recunoştinţa muncii depuse.
Sorina Mihalache, asistent manager ,,IT Six” spune ca acest eveniment a venit ca o ,,comemorare’’ şi că rezultatele acestei colaborări deja sunt vizibile : ,,De când suntem sub umbrela lor, avem acces la o gamă foarte largă de clienţi internaţionali.”. Totodată au fost premiaţi şi câţiva profesori de informatică ai colegilor naţionale din Craiova precum ,,Carol I”, „Fraţii Buzeşti” şi nu în ultimul rând, ,,Stefan Odobleja”,  la inţiativa companiei alături de Ştefan Urdiştoiu, director de educaţie şi profesor la Facultatea de Automatica. Evenimentul a fost  astfel împărţit între  celebrarea integrării şi recunoaşterea eforturilor profesorilor. Aceştia au răspuns invitaţiei în proporţie de 90% şi li s-au recunoscut meritele pentru pregătirea elevilor şi studentilor care au ajuns la olimpiade naţionale şi internaţionale de informatică. 
Aceştia au fost încântaţi de meritele recunoscute: ,,Este un mod plăcut de a fi recompensaţi şi noi profesorii cât şi elevii. Întotdeauna contează şi pentru noi cât şi pentru elevii pe care îi pregătim recunoaşterea cât şi partea materială”. Elevii craioveni de generală cât şi de liceu au reuşit să ajungă până la fazele internaţionale şi europene cât şi la balcaniada de informatică reuşind să se claseze în primele 5 judeţe din ţară,, Ei ca firma spera ca elevii sa ramana in Craiova, sa lucreze aici si sa contribuie la prosperitatea orasului”
Dorind să crească cât mai mult şi văzând potenţial în studenţii Universităţii compania a organizat şi o academie în care studenţii sunt instruiţi pe o perioadă de o lună, două sau trei, în funcţie de program: ,, Investim în ei şi cât sunt elevi şi cât sunt studenţi, cu ajutorul lor putem să creştem”. Intershipul este pe timpul verii, este plătit cu un program de patru ore pe zi unde pot să-şi aprofundeze cunoştiintele şi pe viitor să-şi găsească o slujbă în domeniu.
De mai bine de 20 de ani QuEST Global este un partener de încredere în domeniul ingineriei produselor şi serviciilor, partener pentru mai multedintre cele mai recunoscute companii din industria Aeronautică, HI-Tech, Aerospaţială şi Apărare., Transporturi şi aparate medicale. Printre companiile de renume alături de care lucrează se numără  şi Airbus, BMW, Pratt & Whitney, Rolls-Royce, Simens şi GE, cel din urmă fiind şi primul client al companiei.
MARIA ŞTEFAN
(studentă Jurnalism, Universitatea din Craiova)