ALDE Dolj : De ce nu am face la Craiova GRUPUL REGIONAL PENTRU REALIZAREA PROIECTULUI DE TARA?!

0
120

aldeConsideram ca un proiect de tara serios nu se face intre doua campanii electorale, in perioada concediilor de vara. Un PROIECT DE TARA durabil presupune, in opinia noastra, trei lucruri esentiale:

1) O dezbatere transparenta, de jos in sus (profesionisti, mediu academic, societate civila, partide, cetateni, grupuri de interese legitime)

2) Un consens politic intre partide, parafat de un Acord Politic de tip Snagov

3) Un obiectiv de tara caruia sa-i fie subsumat intregul proiect.

Dupa intrarea in NATO si UE, obiectivul de tara, definit si exprimat de atatea ori de liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu nu poate fi altul decat Romania- a sasea putere in UE (acum dupa Brexit, a saptea inainte).

Asta inseamna confirmarea in planul dezvoltarii economice si sociale a statului geopolitic pe care il avem, de a sasea natiune din UE (populatie, marimea teritoriului, resurse etc). În caz contrar, într-o Europa în două viteze vom fi abonaţi la statutul de piaţă de desfacere şi furnizor de mâna de lucru ieftină si vom fi tinuti umili si saraci in ultima banca din UE.

Atingerea acestei tinte presupune un proiect de tara care sa “coboare” cu adevarat de pe hartie in viata oamenilor.

El nu trebuie “bifat” din impulsuri festiviste determinate de apropierea centenarului natiunii romane.

Acest centenar trebuie onorat prin fapte durabile, prin politici publice care sa produca dezvoltare si sa aduca progrese masurabile in viata familiilor si comunitatilor noastre. Nu prin dat din umeri si prin rostirea obsesiva si paguboasa a lui “NU SE POATE !’ ( asa cum s-a intamplat in cazul dezbaterii la Codul Fiscal si nu numai)

Credem ca in jurul criteriilor de dezvoltare ale OECD am putea construi un Proiect de tara autentic, repet, pornind dezbateri serioase in toata tara.

ALDE DOLJ lanseza urmatoarea provocare: De ce nu am face la Craiova GRUPUL REGIONAL OLTENIA PENTRU REALIZAREA PROIECTULUI DE TARA?!

 

                                                 BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ