Salubritatea începe campania de deratizare

0
37

Timp de zece zile, începând de luni, în Craiova se va desfăşura prima campanie de deratizare de pe domeniul public din acest an. Acţiunea se derulează în toate cartierele municipiului şi are ca scop combaterea şoarecilor şi şobolanilor.

Lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL vor acţiona, luni, în Parcurile „Nicolae Romanescu” şi ”Tineretului”, amplasând, în primă fază, afişe de avertizare a populaţiei şi, ulterior, în aceleaşi zone, staţii de intoxicare în care vor fi introduse produsele raticide Rozişoc C (pelete, pe suport de carne şi legume deshidratate) şi Rozişoc G (pe suport de grâu decorticat). Întreaga operaţiune va fi derulată cu sprijinul Poliţiei Locale. În afişele de avertizare, se va specifica faptul că substanţele folosite sunt toxice pentru oameni şi animale, antidotul folosit în caz de ingestie accidentală (Vitamina K , sub supreghere medicală), precum şi numărul de telefon al SC Salubritate Craiova SRL.

Programul campaniei

După acţiunea din parcuri, se va merge în cartiere. Marţi vor fi deratizate zonele Lăpuş şi Lăpuş-Argeş, iar miercuri se va ajuinge în cartierul Craioviţa Nouă. În zilele următoare se va acţiona, pe rând, în cartierele Brazda lui Novac, Rovine, Calea Bucureşti. Potrivit orarului, câteva cartiere vor fi deratizate într-o zi, pe 18 iunie, fiind vorba de cartierul „1 Mai”, „George Enescu”, „Nicolae Titulescu”, „Corniţoiu Vechi”. În ultima zi a campaniei, pe 19 iunie, sunt prinse cartierele „Valea Roşie” şi „Sărari”. Suprafaţa totală pe care se va efectua activitatea de deratizare este de 200 de hectare, programul urmând să fie adaptat în funcţie de condiţiile meteorologice.