Trafic de coşmar la kilometrul zero!

0
351

Breteaua de lângă pasajul suprateran al Craiovei se închide iar. Timp de o lună, şoferii, autobuzele RAT Craiova şi petonii vor trebui să ocolească această zonă care se va afla în şantier. Autorităţile locale i-au impus constructorului să nu depăşească termenul de 30 de zile şi să refacă trotuarul după terminarea lucrării. 

Clădirea aparţine CEZ România, instituţia plănuindu-şi să modernizeze acest imobil întrucât aici se află staţia electrică de transformatoare. Potrivit autorităţilor locale, constructorul a cerut acordul de închidere a bretelei pentru circulaţia rutieră şi pietonală pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, motivând că lucrările programate sunt unele de anvergură şi nu se pot desfăşura concomitent cu maşinile implicate în trafic. Reprezentanţii Primăriei Craiova au acordat acest aviz, dar i-au impus CEZ România să respecte câteva obligaţii, listă cu care instituţia a fost de acord.

Primăria Craiova pune condiţii

În timpul şantierului, reprezentanţii CEZ trebuie să respecte schema de semnalizare aşa cum a fost întocmită de Poliţia Rutieră. De asemenea, constructorul este obligat să delimiteze strict zona de intervenţie şi să asigure variante de acces auto alternative pentru locatari şi pentru cazurile de urgenţă, astfel încât maşinile pompierilor sau ale medicilor să poată vă intervină dacă se semnalează vreun pericol. Pe întreaga perioadă de desfăşurare a lucrărilor, tot constructorul răspunde penal dacă se întâmplă vreun accident din cauza lucrărilor sau a semnalizării necorespunzătoare.

Un nod de reţele se află în zonă

Pentru că în zonă se află reţelele de utilităţi ale Craiovei care ar putea afecta craiovenii din centrul oraşului, CEZ-ului i s-a făcut, de asemenea, recomandarea să-i anunţe pe furnizorii de utilităţi, în speţă pe Compania de Apă Oltenia (CAO) care deţine conductele de apă şi canalizare şi Distrigaz Sud, care deţine instalaţiile de gaze. Potrivit municipalităţii, constructorul va cere acestora asistenţă de specialitate din momentul în care se vor începe lucrările şi până la sfârşitul lor, astfel încât abonaţii să nu aibă de suferit de pe urma acestui şantier.

RAT Craiova, obligată să modifice unele trasee

Conducerea RAT Craiova a anunţat, la rândul ei, că este obligată să modifice traseul autobuzelor care, în mod obişnuit, circulau pe breteaua dinspre bulevardul „Nicolae Titulescu” pentru a traversa centrul oraşului, pe strada „A.I.Cuza”. Potrivit directorului Radu Preda, începând de luni, de pe 10 iunie, şi până pe data de 9 iulie când ar trebui să se termine această lucrare, autobuzele de pe traseele 3b, 9, 11, 23b, 25 vor circula pe pasajul suprateran. În această perioadă, staţia nr. 2 Spital va fi mutată în două locaţii diferite: pentru traseele 3b, 23b si 25 va fi înfiinţată staţia „Spital nr.2”, pe strada „Amaradia”, sens Teatru, la aproximativ 50 de metri de intersecţia cu strada „Constantin Brâncuşi”; iar pentru traseele 9, 11 şi tramvai va fi înfiinţată staţia „Spital nr.2”, pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, sens Teatru, la aproximativ 50 de metri după intersecţia cu strada ”I. Jianu”.

 Carosabilul şi trotuarul trebuie refăcute

Lucrările ar trebui să se termine până la data 9 iulie, constructorul având, aşadar, la dispoziţie o perioadă de o lună pentru a finaliza această execuţie. Autorităţile locale au pus în vedere conducerii CEZ România ca, până atunci, trebuie să refacă suprafaţa carosabilului şi a trotuarului astfel încât maşinile şi pietonii să poată să circule pe acolo imediat. Reprezentanţii municipalităţii au precizat, de asemenea, că vor urmări dacă lucrarea se va termina la termenul convenit, fiind absolut necesar ca zona din preajma pasajul suprateran să fie redată traficului, unul şi aşa destul de aglomerat.