Cioloş i-a spus comisarului UE pentru Industrie că România e interesată de Grupul GEAR 2030

0
230

Premierul Dacian Cioloş a subliniat în cadrul discuţiei cu comisarul UE pentru Industrie, Elzbieta Bienkowska, importanţa facilităţilor pentru producţia de componente auto existente în România, reafirmând interesul pentru activitatea CE privind Grupul la nivel înalt pentru industria auto GEAR 2030.

Premierul Dacian Cioloş împreună cu vicepremierul Costin Borc au primit, ieri, la Palatul Victoria, vizita comisarului european pentru Industrie şi Piaţa internă, Elzbieta Bienkowska, iar principalele teme de discuţie au vizat ”obiectivul Guvernului de îmbunătăţire a climatului investiţional şi măsurile avute în vedere pentru a asigura predictibilitatea, transparenţa şi stabilitatea mediului de afaceri în România”, informează Guvernul.

Sursa citată arată că premierul Dacian Cioloş “a subliniat importanţa facilităţilor pentru producţia de componente auto existente în România şi a reafirmat interesul pentru activitatea Comisiei Europene privind Grupul la nivel înalt pentru industria auto GEAR 2030”.

O altă temă a discuţiei a reprezentat-o identificarea celor mai bune măsuri pentru sprijinirea industriei siderurgice europene. “Premierul Dacian Cioloş şi comisarul european Elzbieta Bienkowska au discutat, de asemenea, despre importanţa îmbunătăţirii sistemului de achiziţii publice pentru o creştere economică durabilă şi a proiectului de digitalizare a industriei. România apreciază sprijinul Comisiei Europene în stabilirea unei strategii naţionale în domeniu şi în transpunerea reglementărilor europene”, mai precizează Guvernul.