Noua generaţie  Fiesta ST a debutat la Geneva / Ford a vândut anul trecut în Europa 43.800 de maşini de performanţă

0
72

Ford Fiesta ST, acompaniată la Salonul Auto de la Geneva 2017 de cea mai interesantă şi cuprinzătoare gamă de modele Ford Performance din istorie. Noua generaţie Fiesta ST introduce un motor 1.5 EcoBoost cu trei cilindri complet nou, care aduce un amestec fără precedent de putere şi eficienţă la nivelul consumul de carburant. Noul model este dezvoltat prin utilizarea aceleiaşi mentalităţi inovatoare care a făcut posibilă dezvoltarea supercar-ului de ultraperformanţă Ford GT, care la rândul său este expus la Salonul Auto de la Geneva în versiunea ’66 Heritage Edition, prezentă în premieră în Europa.

fordOferta Ford Performance în Europa include, de asemenea, versiunile diesel şi benzină ale lui Focus ST, apreciatul Focus RS şi emblematicul Ford Mustang. Vânzările modelelor Ford Performance au crescut cu 14% în ianuarie 2017 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, o performanţă care vine după o creştere de 60% la nivelul anului 2016, continuând inerţia din 2015, când vânzările Ford Performance crescuseră cu 62%. “Performanţa accesibilă este nucleul activităţii noastre la Ford. De la aerodinamica activă a supercarului Ford GT la sistemul Drive Modes al noii generaţii Fiesta ST, modelele noastre Ford Performance sunt dezvoltate cu ajutorul inovaţiilor care le oferă clienţilor pe şosele emoţiile transmise de maşinile noastre de pe circuitele lumii”, a spus Jim Farley, preşedinte şi CEO Ford of Europe..

Cea de-a treia generaţie Fiesta ST va fi primul model Ford Performance propulsat

ford 1Ford Performance joacă rolul unui laborator de inovaţii şi de testare pentru crearea unor maşini, subansamble, accesorii şi experienţe de client unice. Programul include dezvoltarea inovaţiilor şi a tehnologiilor în domeniul aerodinamic, în cel al materialelor ultrauşoare, dar şi în zonele electronică, propulsie performantă şi eficienţă, acestea putând fi apoi aplicate la nivel larg în portofoliul de produse Ford. Cea de-a treia generaţie Fiesta ST va fi primul model Ford Performance propulsat de un motor cu trei cilindri şi primul Fiesta ST care va oferi sistemul selectabil Drive Modes. Noul motor Ford pe benzină EcoBoost de 1.5 litri va dezvolta 200 CP, un cuplu de 290 Nm şi anticipează o acceleraţie 0-100 km/h în 6.7 secunde, utilizând inovaţii care includ o nouă combinaţie de injecţie directă şi de injecţie indirectă secvenţială, turbocompresie sofisticată şi o tehnologie inovativă de dezactivare a cilindrilor care dezvoltă un nivel ridicat de putere în timp ce reduce emisiile de CO2.

O combinaţie extraordinară de performanţă şi eficienţă

jim farleyNoul sistem selectabil Drive Modes permite configurarea pachetului electronic care controlează motorul, direcţia şi stabilitatea maşinii cu ajutorul setărilor Normal, Sport şi Track, generând o experienţă optimizată şi distractivă. Sistemul va ajusta, de asemenea, răspunsul Electronic Sound Enhancement (ESE) şi valva activă de evacuare pentru a oferi o experienţă şi mai satisfăcătoare la condus, amplificând sunetul sportiv natural al motorului cu trei cilindri. “Noua generaţie Fiesta ST rămâne fidelă filosofiei de a oferi tehnologie de ultimă oră pentru a îmbunătăţi fiecare faţetă a foarte receptivului şasiu şi a motorului dezvoltate de Ford Performance. Cu sistemul selectabil Drive Modes şi cu noul motor EcoBoost, care oferă o combinaţie extraordinară de performanţă şi eficienţă, noul model va oferi cea mai versatilă experienţă distractivă, antrenantă şi satisfăcătoare de până acum”, a declarat Joe Bakaj, vicepreşedinte al biroului Dezvoltare Produs în cadrul Ford of Europe..

Ford GT ’66 Heritage Edition

ford 2Noua generaţie Fiesta ST va fi oferită, de asemenea, împreună cu mai multe opţiuni de personalizare şi de design interior decât până acum şi va fi disponibilă în versiuni de caroserie cu trei sau cinci portiere începând de la lansarea sa, care va avea loc în prima parte a anului 2018. Ford GT este prezentat la Geneva în ediţia specială limitată Ford GT ’66 Heritage Edition. Aceasta sărbătoreşte victoria Ford din Cursa de la Le Mans din 1966, oferind un o nuanţă exterioară Shadow Black mată sau metalizată care este asortată cu dungi argintii şi cu elemente vizibile din fibră de carbon, elemente grafice #2 Frozen White pe capotă şi pe portiere şi jante de 20 de inch din aluminiu forjat finisate într-o nuanţă auriu satinat şi cu prezoane negre. Toate exemplarele supercar-ului Ford GT oferă un instrumentar de bord digital de ultimă oră cu diagonala de 10 inch. Ecranul personalizabil prezintă grafică şi texte inspirate din lumea curselor şi concepute astfel încât să reducă distragerea atenţiei şoferului şi se reconfigurează automat pe baza celor cinci Drive Modes unice: Normal, Wet, Sport, Track şi V-Max.

Ediţiile speciale Mustang

Ford a vândut anul trecut în Europa 43.800 de maşini de performanţă, inclusiv Ford Mustang, Focus RS, Focus ST diesel şi benzină şi actuala generaţie Fiesta ST. La Geneva sunt prezentate două ediţii speciale ale modelului Ford Mustang. Acestea oferă specificaţii premium şi un design unic şi sunt disponibile acum pentru clienţii europeni. “Ford Mustang nu are nicio problemă să iasă în evidenţă pe şoselele europene, iar cei care conduc un Mustang vor atrage şi mai multe priviri cu ajutorul noilor versiuni Mustang Black Shadow Edition şi Mustang Blue Edition. Ediţiile speciale Mustang au fost o parte importantă a poveştii Mustang în ultimii 50 de ani, iar clienţii din Europa pot să facă parte din bogata istorie a ediţiilor speciale dedicate acestui model emblematic”, a declarat Roelant de Waard, vicepreşedinte de Marketing, Vânzări şi Service în cadrul Ford of Europe.

 ***

Ford a semnat o revenire istorică anul trecut în cursa de la Le Mans, câştigând la clasa LM GTE Pro cu versiunea de circuit a lui Ford GT la exact 50 de ani de la momentul în care a ocupat toate cele trei locuri pe podium în ediţia 1966 a aceleiaşi curse. La începutul acestui an, Ford a anunţat că patru exemplare Ford GT vor lua startul în ediţia 2017 a cursei de 24 de ore de la Le Mans, care va avea loc în 17-18 iunie.