A început un nou an calendaristic, dar cel școlar , 2018/ 2019 se află în plină desfăşurare. La finalul celui din urmă, se vor desfăşura cele două mari examene naţionale – Evaluarea pentru absolvenţii clasei a VIII şi Bacalaureatul. Pentru primul, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a stabilit cadrul organizatoric de desfăşurare.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a stabilit, la începutul acestui an, în şedinţa Consiliului de Administraţie unităţile de învăţământ în care vor fi centre de examinare. Astfel, în teritoriu vor fi 157 de centre de examinare, la care, drept candidaţi, sunt înscrişi 5.349 de elevi, potenţiali absolvenţi ai clasei a VIII-a.
Cei mai mulţi dintre ei provin de la Şcoala Gimnazială din Filiaşi (155), pe locurile următoare, pe podium, plasându-se Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova (151) şi „Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” (121) . În apropiere sunt Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova (120), Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova (119), Şcoala Gimnazială „Elena Farago” din Craiova (114), Şcoala Gimnazială „Traian” din Craiova (118) şi Şcoala Gimnazială „Sf. Gheorghe” din Craiova (101). Cei mai puţini (câte trei) sunt înregistraţi la Şcoala Gimnazială din comuna Gogoşu şi la Şcoala Gimnazială „Eufrosina Popescu” din Botoşeşti – Paia.
Puţini candidaţi mai sunt la Liceul Tehnologic Special „Pelendava” din Craiova – unde sunt tinerii privaţi de libertate, fostul Penitenciar pentru Minori şi Tineri – şi Şcoala Gimnazială Măceşu de Jos (câte şase). Puţin potenţial candidaţi sunt şi la Şcoala Gimnazială Terpeziţa (cinci) , Şcoala Gimnazială „Alexandru Nicolaid” din Mischii (şapte) şi Şcoala Gimnazială din Cioroiaşi (şapte).