Primăria Craiova a asigurat banii pentru subvenţia la căldură

0
172

Consilierii municipali s-au întrunit, ieri, într-o şedinţă de îndată, şi au votat ultima rectificare de buget din acest an. În ciuda faptului că a primit o sumă de 15,7 milioane de lei, bugetul Craiovei este, în continuare, pe minus, înregistrându-se un deficit de aproape 9 milioane de lei.

primaria craiovaÎn raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre se menţionează că este vorba de o sumă de 15,7 milioane de lei care a intrat la bugetul local. Bani au fost primiţi, cu o zi în urmă, respectiv luni, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Craiova, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Cea mai mare parte a lor, respectiv 14,13 milioane de lei, a fost direcţionată de municipalitate pentru cheltuielile de personal din învăţământ, adică pentru plata salariilor cadrelor didactice. Restul de bani a fost împărţit mai multor şcoli şi grădiniţe din Craiova, care nu puteau să mai acopere cheltuielile cu hrana preşcolarilor şi bursele elevilor.

Un alt capitol care a primit bani este Asistenţa Socială. Potrivit proiectului de hotărâre, o sumă de 1,68 milioane de lei a fost alocată pentru a se plăti indemnizaţiile lunare ale copiilor şi adulţilor cu handicap grav.

Consilierii au votat ultima rectificare bugetară

Tot prin rectificarea bugetară de ieri, autorităţile au ţinut să se asigure că sunt prevăzuţi toţi banii necesari pentru acordarea ajutorului de încălzire, care se oferă şi de la bugetul local, în paralel cu cel de la bugetul de stat. În raport se precizează că Primăria Craiova a prevăzut iniţial o sumă de 14,5 milioane de lei pentru subvenţionarea energiei termice în municipiul Craiova. Din aceştia, s-au efectuat plăţi la zi de 12,66 milioane de lei către craiovenii care îndeplinesc criterii pentru această subvenţie, dar este nevoie de o sumă mai mare pentru a acoperi toate solicitările  venite din partea populaţiei. Prin rectificarea bugetară de ieri, municipalitatea a făcut o suplimentare cu 462.000 de lei la acest capitol de cheltuieli.

În ciuda banilor care au intrat la buget, puşculiţa municipiului continuă să înregistreze, în continuare, un deficit bugetar. Dacă veniturile sunt cifrate la suma de 620 milioane de lei şi cheltuielile angajate sunt de 629 milioane de lei, rezultă un minus de 9 milioane de lei, deficit cu care se pare că se va încheia acest an.