Mitingul PNL din Piaţa Revoluţiei  s-a desfăşurat  sub deviza ”Go, Cioloş!”

0
62

mitingÎn  Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, s-a desfăşurat ieri, mitingul pentru lansarea candidaţilor PNL, a programului de guvernare şi pentru susţinerea lui Dacian Cioloş pentru poziţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie a început. Peste 30.000 de simpatizanţi PNL s-au adunat în jurul orei 17.00,  în centrul Capitalei, fiecare organizaţie primind ”temă” să aducă un anumit număr de oameni.

             La ora 16 Piaţa Revoluţiei era aproape plină, oamenii fiind aduşi cu autocarele din toate colţurile ţării, cei din judeţe mai îndepărtate sosind de sâmbătă chiar. La ora 17 liberalii au intonat imnul. Strategia PNL este ca pe scenă să defileze cu preponderenţă candidaţii noi, ”nepătaţi”. Astfel, au vorbit pe rând neurochirugul Leon Dănăilă, Pavel Popescu, tânărul care a adus medici norvegieni pentru a trata victimele de la Colectiv, Hildegard Brandl, candidat la Senat în Bucureşti, dar şi regizorul Tudor Giurgiu. De asemenea, au fost mesaje pline de patos din partea lui Mircea Ionescu Quintus şi Neagu Djuvara.

              Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, le-a transmis liberalilor adunaţi la mitingul din Piaţa Revoluţiei că peste trei sferturi din oamenii din conducerea PNL îi sunt ”aproape necunoscuţi”, semn, în opinia sa, că partidul s-a schimbat.  ”Vă vorbeşte un om care are îndrăzneala să spună că în viaţa lui nu a pus mâna pe un leu decât muncind şi meritând, avem un foarte bun prim – ministru corect, cinstit, neamestecat în niciun fel de mafii din acestea care se profilează peste tot, suntem în plină şi puternică schimbare. Mai mult de trei sferturi din oamenii din conducerea centrală a partidului, mie imi sunt aproape necunoscuţi, eu care trăiesc de trei sferturi de veac printre ei, deci ne-am schimbat şi ne schimbăm şi sperăm să ne schimbăm în bine. Prin noi înşine!”, a fost mesajul seniorului liberal.

           Un mesaj de susţinere pentru PNL şi Dacian Cioloş a transmis şi istoricul Neagu Djuvara. El a susţinut că actualul premier ”este în momentul de faţă cel mai bun guvernant al României”. Liberalii au afişat pancarte cu ”Cioloş prim-ministru”, ”Cioloş premier 2015-2020”, ”PNL Răcari susţine Julien”, ”Go, Cioloş! Oltul e cu tine”, ”Iaşiul merge cu Cioloş” şi steaguri PNL şi UE.

                Mitingul s-a încheiat după ora 18 cu discursurile premierului Dacian Cioloş şi ale liderului PNL, Alina Gorghiu. Dacian Cioloş a vorbit de o guvernare a bunului simţ, o guvernare a propriei conştiinţe, o guvernare care ar începe cu propria schimbare. Acest a mai spus că cele 100 de principia nu sunt iluzii aşa cum a sugerat un politician (n.r Liviu Dragnea), pentru că nu poţi să spui că a fi correct, a nu fura şi a nu minţi sunt simple iluzii.